Evo šta će vam se desiti ako jedete med i cimet svaki dan

Da li ste nekada probali ovu mešavinu?

Verovali ili ne, Med i cimet se koriste vekovima unazad. Med je poznati prirodni slatkiš koji nema rok trajanja i koji ima mnogoborjne zdrastvene koristi. Za med se kaže da je hrana Bogova, a jasno nam je i zašto.  Kineska medicina u velikoj meri koristi cimet, a mešavina cimeta i meda je za njih poslastica koja daje život.

Mi smo odlučili da vas nateramo da počnete da konzumirate ovu mešavinu koja će vam pomoći da vodite zdraviji i normalniji život.

Evo šta će vam se desiti ako ovu mešavinu budete jeli svaki dan:

1. Sprečava starenje

Med sadži enzime i organske kiseline koji deluju kao snažni antioksidanti. Oni vaše telo čiste od negativnih materija, pa samim tim produžuju vek vaših ćelija. Cimet je takođe snažan antioksidant koji u kombinaciji sa medom ima još jaču funkciju u čišćenju organizma.

2. Poboljšava rad srca

Med dokazano utiče pozitivno na rad srca. On direktno deluje na zidove arterija i omogućava bolji protok krvi. Cimet ima pozitivan uticaj na holesterol, pa je mala doza cimeta svaki dan dovoljna da vam pomogne da normalizujete nivo holesterola.

3. Ubija bakterije

Med je prirodan antibiotik  koji ubija bakteriije i sprečava simptome gripa i prehlade. Med u sebi sadrži defensin koji uništava bakterije. Kao što smo rekli, cimet je jak antioksidant. U sebi sadrži aldehit koji ima jak miris i koji sjajno utiče na simptome prehlade.

4. Smanjuje nivo šećera u krvi

Ovo je dobra vest za dijabetičare. Istraživanja su pokazala da med pozitivno utiče na nivo šećera kod ljudi. Pošto je sačinjen od fruktoze i glukoze, med se brzo apsorbuje u organizmu i ne dovodi do podizanja nivoa šećera. Zbog toga dijabetičari mogu da jedu med.

CImet samo pojačava dejstvo meda, jer on takođe ima pozitivno dejstvo na nivo šećera u krvi.

V.P. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group