Ovu hranu morate izbegavati u restoranima

Kuvari su otkrili koja hrana je najopasnija u restoranima...

Ponekad svi želimo da odemo u restoran i da se počatimo finim i dobrim obrokom koji inače ne bismo spremili kod svoje kuće. Lep je osećaj kada neko drugi kuva za nas. Međutim, postoje neka jela koja je bolje da spremate kod kuće. Vrhunski kuvari su radili anonimne ankete kako bi otkrili šta se zaista dešava u restoranskim kuhinjama. Rezultati ovih anketa dali su zapanjujuće rezultate i otkrili da nije baš sve onako kako se čini.

Zahvaljući ovim anketama mi smo uspeli da izdvojimo jela koja je bolje da preskočite u restoranima. Naravno, ovo ne znači da je u svakom restoranu situacija ista, ali ako želite da zadržite zdrav stomak, onda je bolje da potražite nešto drugo na jelovniku.

1. Dobro pečeni stekovi

Ako volite stekove, onda znate da se služe u suirovim, sredne pečenim i dobro pečenim stanjima. Kuvari su otkrili da kada je meso skoro pokvareno oni imaju dve opcije, da meso bace ili da ga posluže kao dobro pečen stek. Zbog toga izbegavajte ovu vrstu steka i uvek tražite onu srednje pečenu, kako biste bili sigurni da ne jedete nešto čemu je istekao rok.

2. Suši od lososa

Japanski kuvari su otkrili da suši od lososa pruža najveće utočiste bakterijama. Obično su uslovi u kojima se drži ova vrsta ribe loši, pa je mogućnost stvaranja bakterija velika. Zbog toga izbegavajte da jedete sirovog lososa.

3. Ajsberg salata

Verovali ili ne, ali zelena salata pruža sjajno utočište bakterijama i virusima, zbog toga je ovo jelo vrlo rizično naručiti u retoranu, pogotovo u večernjim satima.

4. Hleb

Da i hleb se nalazi na ovoj listi a evo i zašto. Hleb se obično donosi na sto u kriškama i retko kad se desi d a se sve kriške pojedu. Naravno, konobari hleb ne bacaju, već pokupe preostle kriške i takve ih polsuže za drugim stolom. Na taj način se hleb prlja i postaje opasan za jelo. Zbog toga uvek tražite lepinje ili hleb koji nije isečen, jer ćete tako znati da ih pre vas niko nije dirao.

5. Riba ponedeljkom

U većini slučajeva, restorani se snabdevaju ribom sredom i četvrtkom. Pošto riba posla 3 dana postaje kvarljiva za jelo, to znači da je ponedeljak najrizičniji dan za njeno jelo. Ako se desi da se nađete u restoranu početkom nedelje, onda zaobiđite riblje specijalitete.

6. Ostrige

Ostrige nikada ne naručujte u restoranima kojima riblja hrana nije primarna stvar. Ustajale ostrige mogu biti otrovne i izazvati jake stomačne bolove, pa je bolje da ovo jelo preskočite i ostavite za neku drugu priliku.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group