Pivo za doručak?!

Iako mnogi brendovi na svoje etikete stavljaju primamljive slike, govore da sadrže hranjive materije i čisto meso, nisu ni blizu kreaciji o kojoj vam sada pričamo…

U pitanju je nova kreacija kompanije Dogfish Head, nazvana Beer for Breakfast (Pivo za doručak) sa 7.4 procenta alkohola, koje se priprema sa njihovim lokalnim specijalitetom koji se zove scrapple. Scrapple je zapravo obrok koji se pravi od istog mesnog materijala kao i viršle, sa brašnom i začinima, a servira se na parče. Zašto je to iskorišćeno za ovo pivo? Kako kaže osnivač Dogfish Head kompanije, Sem Kalagione, to je hrana koja se uvek jede za doručak, koja ima fantastičan ukus.

Naravno, ovaj svinjski proizvod nije jedini specijalni sastojak u Pivu za doručak. Lista sastojaka može sačinjavati meni za jedan branč, bez problema, jer su tu kafa, čikorija, sirup, žitarice, mleko, šećer i ječam.

U ranom procesu vrenja scrapple se dodaje mešavini, pa se potom marinira zajedno sa ječmom i žitaricama. Jedna veoma interesantna činjenica vrenja sa mesom je ta da se masnoće neće rastvoriti, već će plivati po površini, pa su za svoje potrebe ljudi iz Dogfish Head kompanije napravili meso sa malim procentom masti.

Ako vam ideja piva koje je definisano svinjskim mesom ne zvuči baš privlačno, osnivač ove firme kaže da je ukus ovog piva suptilan, dimljen i kvalitetan. Po njegovim tvrdnjama, kada jednom probate ovaj specijalitet, moraćete da uzmete još.

Zbog količine alkohola koju sadrži, ne preporučujemo konzumaciju ovog piva tokom radnih dana, već samo vikendom, uz još mesa, naravno.

D.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group