10 najboljih kopački svih vremena

Fudbal bi bio nezamisliv bez kopački...

Najvredniji deo opreme i najbolji saigrač svakog fudbalera jesu kopačke. Od svog nastanka one su služile da poboljšaju učinak i igru igrača na travi. Iako im je svrha bila da zadrže igrača na klizavoj travi, sada kopačke predstavljaju spoj tehnologije i pažljivog dizajna, koji maksimalno povećava učinak i rezultate fudbalera. 

Proizvođači kopački međusobno se takmiče ko će napraviti savšenu kopačku, što je dovelo da zaista sjajnih patika. Možda još uvek ne postoji savršena kopačka, ali defintivno možemo izdvojiti 10 najboljih kopački svih vremena.

10. Nike Premier

Nike kopačke su verovatno jedne od najpopularnijih i najomiljenijih kopački na svetu. Nike Premier kopačke imaju klasičan dizajni crno belu boju. Kreatori su koristili najsavremeniju tehnologiju kako bi unapredili ovu patiku i pretvorili je u pravo fudbalsko pomagalo.

09. Adidas Nitrocharge 1.0

Adidas je takođe jedan od popularnih proizvođača kopački, i defintivno je glavni konkurent Nike-u. Ove patike su napravile pravi pomak u proizvodnji jer su napravljene od lakih, ali izdržljivih materijala, pa je njihovo nošenje izuzetno udobno. Takoše, ove patike maksimalno povećavaju preciznost šuta, što je do velike koristi.

08. Adidas F50 Adizero

Adizero kopačke pojavile su se 2011. godine na fudbalskim terenima, a sve velike fudbalske zvezde nosile su ove patike, uključujući i Mesija.  Ove patike u sebi sadrže komad najavremenije tehnologije. U patikama se nalzi poseban Speed Cell čip koji može da meri brzinu i pretrčanu distancu igrača. Ovo se pokazalo kao sjajno pomagalo koje može mnogo reći o svakom igraču.

07. Nike Tiempo Premier 94

Iako su ove kopačke dobile svoju noviju verziju 2014. godine, Nike Tiempo iz 94. je legendarna patika koju moramo spomenuti. Verovatno se sećate Maldinija i njegovih sjajnih patika. To su upravo bile NIke Tiempo kopačke, koje je ovaj italijanski as sa ponosom nosio.

6. Adidas Predator Accelerator

Adidas Predator pojavile su se 1998. godine i odmah su postale veliki hit. Ovo su najpopularnije Predator patike svih vremena. Nisu bile preterano lagane, ali su zato povećavale jačinu udarca igrača, što je bilo od velike koristi.

05. Puma V1.10 SL

Ultra lagane Pumine kopačke su debitovale 2010. godine i postigle su zaista neverovatne rezultate. Napravljena od usper laganih materijala, ova patika je bila gotovo neosetna, što je pružalo posebno zadovoljstvo fudbalskim asovima.

04. Nike CTR360 Maestri II

Ova kopačka je verovatno najbolja „pasing“ kopačka. Ona je pružala neverovatnu kontrolu lopte i omogućila igračima da poboljšaju svoje sposobnosti dodavanja, pa su i same asistencije bile mnogo bolje. Naravno, prelepi moderni dizajn je ono što je izdvojilo ovu patiku od ostalih.

03. Nike Mercurial Vapor III

Ove patike bile su omiljene među legendarnim brazilskim igračima, koje smo svi sa uživanjem gledali. Izašle su 2006. godine i postale su momentalni hit. Neverovatno su lagane i pružaju sjajnu kontrolu lopte i jačinu udarca.

02. Adidas F50 Adizero Leather

Novija verzija Adizera našla se na drugom mestu. Mnogo bolja od F40 verzije, Adizero F50 je zaista bio najpopularnija kopačka u jednom trenutku. Plava magija koja daje golove bila je najbolji drug svih fudbalskih velikana. F50 je izašao u prodaju 2014. godine.

01. Nike Hypervenom Phanthom

Ova relativno nova kopačka defitnivno zaslužuje da bude na prvoim mestu. Sjajan futuristički dizajn i još bolje performanse koje ona pruža omogućili su da ovo bude omiljena patika fudbalaskih velikana , kao što je Vejn Runi. Ove kopačke su vrlo lagane i pružaju maksimalnu brzinu igračima.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group