10 razloga zbog kojih je Ronaldo bolji od Mesija

Iako se polemika ko je bolji fudbaler još uvek vodi, naš glas ide Ronaldu...

Rivalstvo ova dva fudbalera traje već godinama i izgleda da će se to nastaviti i u budućnosti.  Iako su i jedan i drugi neverovatni fudbaleri, mi ipak smatramo da je Ronaldo taj koji zaslužuje titulu najboljeg fudbalera. Naravno, to ne znači da ne volimo Mesija i da ne cenimo njegov neverovatni stil igre.

Lionel Mesi je legenda za sebe koji će kao i Ronaldo, ostati upamćen zauvek u istoriji fudbala. Mesi je pokazao da je pravi naslednik Maradone, a sama činjenica da može da parira Ronaldu je dovoljna da kaže da je on jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Iako je tanka linija izmešu ova dva igrača, mi vam predstavljamo 10 razloga zbog kojih mislimo da je Ronaldo bolji od Mesija.

10. Ronaldo je kompletniji igrač

Ronaldo i Mesi su definitivno najkompletniji igrači na svetu, ali kada bi ih međusobno uporedite, Ronaldo je za dlaku bolji.

Ronaldo je viši i jače građe od Mesija i ova fizička razlika utiče na njihove stilove igre. Mesi je niži i ima manje snage, ali je vrlo pokretljiv, brz i ima  sjajnu kontorlu lopte. Međutim, Ronaldo pored svoje snage, poseduje i ove osobine. Njegova snaga i način igre čine ga savršenim igračem, koji takođe ima bolji učinak u šutiranju slobodnjih udaraca.

Takođe, zbog svoje visine, Ronaldo je mnogo bolji u skok igri, za razliku do Mesija.

09. Veliki je humanista

Nemojte nas shvatiti pogrešno. I Mesi je vrlo darežljiv čovek koji veliko bogastvo daje u dobrotvorne svrhe, ali Ronaldo je ipak malo darežljiviji. 2004. godine, posle velikog cunamija u Indijskom okeanu, Ronaldo je donirao veliku sumu novca kako bi pomogao ljudima. 2013. godine, Ronaldo je bio odgovoran za spasavanje života jednog dečaka kome je bio potreban novac za operaciju, a čak je i Srbiji pomogao kada je imala tešku situaciju sa poplavama.

08. Ima svoj muzej

Kada ti je soba sa trofejima prepuna da više ne znaš šta ćes sa njima, onda je najbolje da otvoriš muzej. E pa, to je upravo Ronaldo uradio. U portugalu, Ronaldo ima svoj muzej koji je naravno posvećen njemu, njegovim uspesima i njegovim timovima.

07. Ima bolju statistiku

Kad je reč o postignutim golovima, Mesi i Ronaldu su vrlo blizu jedan od drugog i često se prestižu, ali kada gledamo statistiku, Ronaldo je tu bolji. Ronaldo je postigao 501 gol, dok je Mesi postigao 467 golova.  Ronaldo je takođe jedini igrač koji je ikada uspeo da postigne preko 60 golova u jednoj kalendarskoj godini i to je uradio 4 puta.

06. Osvojio je zlatnu kopačku 4 puta

Zlatna kopačka dodeljuje se najboljem strelcu, a Ronaldo je ovu nagradu osvojio 4 puta. To vam sve govori. Ronaldo je jedini igrač koji je uspeo da osvoji ovu nagradu četiri puta, a imajte na umu i to da njegova karijera još nije pri kraju.

05. Osvojio je dve lige za dva različita tima.

Za razliku od Mesija koji je dominira samo u Španskoj ligi i Barseloni, Ronaldo je uspeo da osvoji Premier Ligu i La Ligu. Sa Mančester Junajtedom uspeo je da osvoji 3 titule, da bi kasnije u Real Madridu prestigao Barselonu.

04. Ne povređuje se često

Iako su povrede sastavni deo ovog sporta, Ronaldovo fizičko stanje je toliko jako da su povrede kod njega vrlo retke. Mesi nije toliko otporan i nedavno je imao težu povredu koja će ga sigurno dosta usporiti i pokvariti mu igru. Ronaldo je uspeo da svoje telo dovede do maksimuma i da povrede svede na minimum, a oporavak na maksimum.

03. Ronaldo je prepoznatljivija ikona

Iako je i Mesi svetski poznato lice, Ronaldo je jednostavno mnogo uspešniji u tom polju. Ronaldu je u poslednjih nekoliko meseci sklopio dogovore sa vodećim reklamnim sponzorima pa je postao zaštitno lice najpopularnijih svetskih brednova. Ronalda ćete jednostavno videti svuda oko sebe.

02. Tim koji ga vodi je najbolji na svetu

Tokom njegove karijere, Ronaldo je imao pomoć najboljih svetskih stručnjaka ovog sporta. Tokom svoje Mančester ere, sarađivao je sa legendarnim Alekson Fergusonom, a kao i sa isto toliko bitnim Hose Murinjom.  Ronaldo je sada u sarandji sa Karlom Anćelotijem, još jednim fudbalskim veteranom koji će ga sigurno zadržati na vrhu.

01. Najbolji je fudbaler svoje zemlje.

Za razliku od Mesija koji iza sebe ima fudblaske legende kao što je Maradona, Ronaldo je definitivno najbolji Portugalski igrač svih vremena.

V.P.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group