Da li je Nejmar bolji od Mesija i Ronalda? (VIDEO)

Možda se mnogi neće složiti sa konstatacijom, ali brojke su na strani mladog Brazilca...

Velika polemika se vodi prethodnih dana o tome koji je trenutno najbolji igrač na planeti. Golovi, asistencije, odbrana, driblinzi, sve je važno pri izboru. Već nekoliko godina, svet je podeljen na pristalice Mesija i obožavaoce Kristijana Ronalda. Međutim, jedan mladić preti da im pomuti slavu. Naime, Mesija nema na terenu zbog povrede, a najzaslužniji za činjenicu da Barselona to ne oseća rezultatski, jeste mladi Nejmar koji trenutno igra sezonu iz snova. Da li je to dovoljno da bude "broj jedan"?

Ofanzivni igrač poseduje sve što jedan vrsni napadač i treba da poseduje. Ne samo što je dao 11 golova u 10 kola Primere, već i na terenu deluje zaista moćno, a svaki njegov kontakt s loptom tera gledaoce da ustanu sa svojih mesta. Atraktivni driblinzi i maestralna egzekucija, dovoljni su razlog da posetite Barselonu. Selektor Brazila, Dunga, saglasan sa onima koji tvrde da je njegov pulen ozbiljan kandidat da u izboru za Zlatnu loptu konačno prekine hegemoniju Argentinca i Portugalca.

„Ako pogledamo brojke, Nejmar je superioran! Mesi je trenutno povređen, od Kristijana se očekuje da dostigne nivo iz prošle sezone, a Nejmar je zaista mnogo napredaovao otkad igra u Španiji. Učinio je sve da Barselona ne oseti odsustvo Mesija i uspeo je. U ovom trenutku, on je u najboljoj formi na svetu“, kaže Dunga. Njegovog pulena, imaćemo prilike večeras da vidimo na delu, gde Brazil gostuje najvećem rivalu, selekciji Argentine.

Možda je ovakav zaključak preuranjen, prvenstveno zbog odsustva Mesija i "čudnog" statusa Ronalda u Realu. Vreme će pokazati da li su brojni stručnjaci bili u pravu.

Da li vi delite Dungino mišljenje? Ko je, po vašem mišljenju, najbolji igrač planete u ovom trenutku?

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group