Da li znate zašto šampioni sa Olimpijade grizu svoje medalje???

Mi vam nudimo odgovor....

SIgurni smo da ste ovu scenu videli bezbroj puta i to ne samo na Olimpijadi, već i na drugim sportskim takmičenjima. Svaki put kada se poponu na podijum i kada dobiju medalju, sportisti ih grizu, ALI ZAŠTO? Ovo smo videli toliko puta i morali smo da se zapitamo zbog čega oni to rade. Da li oni očekuju da je unutra skrivena čokolada ili je razlog nešto drugo?

Odgovor će vas iznenaditi.

Griženje medalje ima zapravo samo jednu funkciju,a to je da kreira legendarnu fotografiju koja će biti zauvek upamćena. Da, tako je, sportisti ovo rade samo zbog slikanja i boljeg efekta.

Nismo sigurni ko je prvi zagrizao medalju, ali ovo je ubrzo postala opsesija svih fotografa, ali i sportista.

Dejvid Walečinski, predsednik Internacionalnog društva olimpijske istorije, rekao je da griženje medalje stvara ikoničnu fotografiju koja teže pada u zaborav i da je to razlog zbog kojeg sportisti ovo stalno rade.

Čak i oni koji ne žele da zagrizu svoju medalju, na kraju budu nagovoreni od strane fotografa koji im govore da to urade, jer će slika tako ispasti bolja.

Pošto su skoro svi osvajači medalja na Olimpijadi u Riju zagrizli svoje medalje, to vam samo govori koliko je ovaj trend popularan i koliko znači i sportistima i fotografima.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group