Kako hrvatski mediji isčekuju meč Noleta i Čilića

U hrvatskim novinama je osvanuo prilično zanimljiv tekst na temu predtojećeg meča Novaka Đokovića i Marina Čilića…

Pogledajte kako je novinar "Jutarnjeg lista" Tomislav Židak, koji inače prati fudbal, pisao o Novaku i Marinu:

"Bez obzira što sam obični fudbalski novinar, ne možete mi prebaciti da se u tenis ne razume čovek čija je jedna od žena pobegla s - učiteljem tenisa. U brakorazvodnom obrazloženju imao je bolji bekhend i bolje je od mene “izlazio na mrežu”. To su činjenice, ostalo je literatura...", počinje originalno Židak svoju priču i nastavlja:

"Danas se igra trinaesti meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića. Istorija i statistika nisu baš utešne za Marina Čilića, popularnog hrvatskog sportskog heroja, naslednika jedinstvenog Gorana Ivaniševića: rezultat je 0-12. Marin igra protiv srpskog sportskog idola nove generacije, koja kaže - hoćemo Srbiju Novaka Đokovića, a ne nekih bivših “heroja”! Gledao sam ga kada je izgubio finale Rolan Garosa, on je šampion koji vrlo emotivno proživljava poraze, ne podnosi ih, ali, i u porazu će ostati džentlmen...

Trinaesti pokušaj

“Marin Čilić je neobičan Hrvat. Talentovan do neba, u tehničkom smislu izbrušen u radionici Gorana Ivaniševića, ali nije za naciju uzbudljiv kao Goran. Kada bi svojedobno Goran “zapizdio”, zbog njega su se razbijali televizori, nervozna “baba” bi dobila klepetušu, a detetu bi se uskratio džeparac. Ali, nisam to činio samo ja, ili vi, i čuveni holivudski glumac Džek Nikolson se penjao na sto i vikao: “Hoćeš li već jednom ubiti toga j**** Australijanca....”

“Što bi Marin Čilić danas trebao učiniti da ženu isteram iz kuće, jer želi gledati tursku seriju, ili da unuka zaključam u kupatilo, jer umesto tenisa želi gledati “Baby TV”? Mora da pobediti Đokovića. Može li? Jednom u trinaest pokušaja - zašto ne, uvek postoji prvi put! Je li to danas?” – rekao je Tomislav Židak

"Znamo da je ovo utakmica kao da Čile igra protiv Barselone, jer, Novak Đoković je u svetu tenisa - Leo Mesi. Ali, Marine, pokušaj jednom biti “Čile”, jer Novak se mučio, ti si se “izmučio” protiv Iznera, vreme je da se jednom dogodi i to čudo. Dobiješ li taj meč, put do finala je otvoren...", piše novinar Jutarnjeg lista Tomislav Židak kome, iskreno, želimo da ne istera ženu, a i da mu unuče na miru gleda Bejbi TV, samo nek pričeka dok Novak završi sa Marinom.

Protiv Marina Čilića je igrao 12 puta, nijednom nije izgubio. Ipak, branilac trofeja u Londonu je oprezan.

I Novak Đoković je rekao da je hrvatski teniser veoma opasan na travnatoj podlozi, kao i da se, iako ima skor od 12:0 u međusobnim duelima, danas nikako neće opuštati i da će biti maksimalno koncentrisan jer se ipak radi o četvrtfinalu Vimbldona. 

"Imao je sjajnu prošlu sezonu, najbolju u karijeri. Igrao je odlično, posebno na grend slem turnirima, najbolje na US Openu koji je osvojio. To je kruna njegove karijere. Sećam se da je rekao ranije ove sezone kako želi da se fokusira na igru na travi, posebno na Vimbldon, jer misli da tu ima najviše šansi pored US Opena", zaključio je Đoković.

P.Ć.

Izvor: Jutarnji list

Foto: Tanjug

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group