Ko je najbrži tinejdžer u Formuli 1?

Nova zvezda Formule 1 definitivno je osamneastogodišnji Maks Verštapen koji vozi za Red Bull TAG Heuer RB 12 tim. Sigurnom vožnjom od početka pa sve do kraja trke uspeo je da nadmaši i Kimi Rajkonena i osvoji titulu Grand Prix Španije…

Za većinu njegovih vršnjaka tinejdžerske godine su ispunjene strahom i hormonskim divljanjem, ali ovo kao da ne važi za sina bivšeg vozača Formule 1, Josa Verštapena.

15. maja ovaj neverovatni dečak ušao je u istoriju Formule 1 kao najmlađi vozač ikada. Sada je definitivno najmlađi vozač koji je i osvojio titulu!

Njegov meteorski uspon otpočeo je čim je kročio u Red Bull TAG Heuer tim prošle godine, jer je ovaj momak pokazao izuzetnu zrelost i hrabrost, netipičnu za ovaj uzrast.

Osim što je najmlađi osvajač Formule 1, Maks je ujedno i najmlađi vozač koji je nastupao u ovom sportu, ali i najmlađi osvajač bodova, kao i najmlađi vozač koji se popeo na podijum.

Osvojivši 25 poena na trci u Španiji, Maks je tako „prešišao“ oca koji toliko poena nije sakupio tokom čitave karijere profesionalnog vozača. Takođe je oborio rekord Sebastijana Fetela koji je svoju prvu pobedu odneo sa 19 godina.

U svetu Formule 1 gde je publika gladna adrenalina, drskosti i noviteta, Maks je definitivno senzacija i osveženje. Mnogi ga porede sa čuvenim Senom, jer iako mlad pokazuje određeni prkos koji je bio svojstven čuvenom vozaču. Kažu da je Maks odbio poslušnost tima da na trci u Singapuru kada je imao devetu poziciju, u samom finišu propusti vozača Sainsa, na čijem automobilu su bile nove gume, sa idejom da proba da sustigne Serhija Pereza. Njegov odgovor zapanjio je sve: “Neću da ga pustim.”

Predviđaju mu sjajnu budućnost i prognoziraju da će imati šampionsku karijeru. Veruje se da je Maks jedan od najvećih talenata u poslednjih nekoliko decenija. Njegov talenat je bio vidljiv i dok je vozio karting. Maks je definitivno oličenje TAG Heuer slogana #DontCrackUnderPressure.
Biti jedinstven, različit i prvi, oduvek je bila filozofija čuvenog brenda koji staje samo iza najboljih. Maks je mlad, perspektivan, borben i dinamičan, što na savršen način predstavlja moto čuvenog švajcarskog brenda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group