Robert Kubica se vraća u F1 ?!?

Legendarni vozač će se možda vratiti u najbržu trku na planeti...

Iako se činilo da je karijera Roberta Kubice odavno završena, mediji su počeli da bruje o njegovom povratku. Na Goodwood festivalu brzine, Kubica je dobio priliku da testira novi F1 bolid. U pitanju je bio Renault E20 koji se fantastično pokazao na stazi.

Kubica se oduševio novim bolidom i rekao da mu je neverovatno da je kontruisan bolid na koji možete tako lako da se naviknete. Iako nije vozio 6 gofina, on nije imao problem da se privikne i da novog Renaulta odvoza kao pravi šampion.

Za one koji su zaboravili, podsećamo da je Kubica svoju trkačku karijeru počeo 2006. godine i svoju zavrsio je krajem 2010. godine kada je doživeo opasnu nesreću u kojoj je ozbiljno povredio ruku.

Iako je mislio da su dani trkanja za njega završeni, Kubica se ozbiljno premišlja da se vrati u F1 bolid. On sada ima 32 godine, pa mnogi postavljaju pitanje da li će on uspeti da se vrati i da li će moći da parira mlađim i iskusnim momcima, ali verujemo da Kubica još uvek ima ono što je potrebno da ostvari takav zadatak.

„Ako me pitate koje su šanse da se vratim u F1, onda ću vam reći da su najrealnije šanse oko 20 posto, jer realno, napravio sam veliku pauzu i sat vrlo brzo kuca, što znači da postajem sve stariji, ali ako hoćete da vam kažem svoje optimistično mišljenje, onda mislim da su šanse da se vratim oko 80-90%“, rekao je nasmejani Kubica.

V.P. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group