Teška povreda Mesija!


Možda i najbolji fudbaler današnjice, Lionel Mesi, doživeo je tešku povredu...

Užasne vesti nam stižu iz Barselone. Naime, početkom meča protiv Las Palmasa, argentinski fudbaler je  povredio koleno i prema prvim saznanjima u pitanju je pokidani unutrašnji ligament kolena. Pred omalenim napadačem je duža pauza. Iako je još rano za bilo kakve prognoze, dok se ne uradi kompletna rezonanca, predviđanja su da će navijači Barselone morati da čekaju sve do decembra, kako bi ga ponovo videli na terenu. Uprkos činjenici da španski klub ima pregršt dobrih fudbalera u timu, ovakva povreda će sigurno ostaviti velike posledice na rezultate kluba.

Lionel Mesi je u petom minutu imao veliku šansu da postigne vodeći pogodak, ali ga je odbranbeni igrač Las Palmasa, Begas, sustigao i osujetio u nameri. Nakon kontakta, omaleni Argentinac se uhvatio za koleno i već tada je bilo jasno da stvari ne stoje dobro po klub iz Barselone.

Tri minuta nakon povrede, zatražio je izmenu i umesto njega na teren je ušao Munir El Hadadi. Mada se u javnosti nagađalo da su ligamenti samo nategnuti i da povreda nije ozbiljnije prirode, snimak u lokalnoj bolnici je pokazao znatno veće oštećenje.

Uprkos činjenici da je tokom mečeva predmet brojnih oštrih startova, Lionel Mesi od 2013. godine nije imao problema sa povredama, a zbog ove koju je zadobio protiv Las Palmasa moraće da odsustvuje 7 do 8 nedelja!

To znači da će Barselona nekako morati da izdrži naredna dva meseca, a Mesi će se na teren vratiti tek u decembru, što znači da će najverovatnije propustiti i El Klasiko i značajan broj utakmica u Ligi šampiona.

Barselona je uspela da pobedi Las Palmas, rezultatom 2:1, golovima Luisa Suareza, ali je rezultat ostao u drugom planu.

Ostaje da se vidi, kako će se španski klub snaći nakon ovog velikog udarca i da li će svoju igru prilagoditi novonastaloj situaciji.

Izvor: YouTube, AP

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group