Vojvodina poražena u prvoj utakmici


Fudbaleri novosadske Vojvodine nisu uspeli da načine podvig u Češkoj Republici...

Nakon odlične predstave protiv Sampdorije i Partizana, brojni ljubitelji fudbala u Srbiji su očekivali još jednu spektakularnu utakmicu „Lala“. Da li zbog jačine protivnika, pritiska javnosti ili neiskustva, fudbaleri Vojvodine su sinoć doživeli težak poraz od Viktorije (Plzen), rezultatom 3:0! Znatno jači protivnik iz Češke, uspešno je kažnjavao svaku grešku mladića iz Novog Sada. Na kraju, rezultat je i realan i verno prikazuje stanje stvari na terenu. Iako ostaje da se odigra i revanš utakmica na „Karađorđu“, teško je očekivati neko veće fudbalsko čudo.

Treba istaći da je ekipa Viktorije ispala iz kvalifikacija za Ligu Šampiona, i da se svojim kvalitetom opravdano nalazi u poslednjoj fazi pred grupe Lige Evrope. Fizički i igrački nadmoćniji protivnik, pred svojim navijačima je uspeo da efikasno pritisne zadnju liniju odbrane Novosađana i dođe do odličnog rezultata pred revanš. Iskustvo igranja Lige Šampiona, u prethodnoj sezoni, donelo je Česima veliko samopouzdanje i snažan pritisak već od prvog minuta. Apsolutni favorit utakmice, u potpunosti je opravdao svoju ulogu.

Pokušavali su mladi fudbaleri Vojvodine da pariraju protivniku, koliko je to bilo moguće sinoć. Međutim, jasno se videlo da je u pitanju znatno jači i ozbiljniji protivnik. Većina vremena je vođena na polovini „Lala“, što je značajno otežalo kreaciju napada i stvaranje bilo kakve šanse.

Sredinom prvog poluvremena, Viktorija je uspela da materijalizuje svoje opasne napade. Nakon kornera sa leve strane, lopta je dugo putovala i pala tačno na volej Rajtoralu, koji je nakako uspeo da je zahvati i asistira strelcu prvog gola - Kopicu, za veliko slavlje na tribinama stadiona.

Individualni pokušaji Novosađana, retko su imali konkretniju završnicu. Jedini raspoložen za igru, bio je mladi reprezentativac Ognjen Ožegović, ali to je sinoć bilo malo da se ozbiljnije ugrozi gol domaćina.

Posle odlične akcije i razmenjenih 10-tak pasova, stigao je novi „hladan tuš“ za fudbalere Vojvodine. Nakon odbitka, snažnim šutom sa ivice kaznenog, lopta je preletela golmana Novosađana, za tada već velikih 2:0. Već tada je bilo jasno da Vojvodina mora da nešto promeni u svojoj igri, ukoliko želi da izbegne katastrofu.

Da stvar bude gora, i rezervisti Viktorije su podjednako dobri i sa njihovim ulaskom, igra je samo dobila na dinamičnosti i kvalitetu. Strelac prvog gola na utakmici, Jan Kopic, dobio je odličnu loptu posle odličnog centaršuta sa desne strane i rutinski postavio krajnji rezultat - 3:0! Tužna noć za navijače crveno belih.

Trener Novosađana, Zlatomir Zagorčić, pokušao je nakon utakmice da pronađe reči utehe i ohrabrenja pred revanš za 7 dana u Novom Sadu. "Generalno, pokušali smo da igramo fudbal i naišli na jednu zaista odličnu ekipu, koja je u prvom poluvremenu pravila pritisak i dominirala, pogotovo u prekidima, gde nam je stvarala mnogo problema. Jednostavno, nismo uspeli da ispariramo" istakao je trener.

Igrači Vojvodine treba što pre da izvuku pouke iz poraza i da na pravi način spreme odgovor, pred revanš na „Karađorđu“. Čuda su u fudbalu moguća, ostaje nam da navijamo za igrače u crveno belom...

Foto: Mondo.rs, Video: YouTube, RTS

K.Č.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group