Zbog ovog će Kristijano Ronaldo zaplakati

I mi bi plakali da smo na njegovom mestu...

Ako se ne sećate urnebesne bronzane biste koju je Ronaldo dobio, mi ćemo vas podsetiti. Ronaldo je u svom rodnom gradu dobio bistu koja je postavljena na glavnom aerodromu. Iako bi se svako ponosio ovakvim gestom, Ronaldo je bio u šoku jer nije očekivao da će ona tako izgledati.

Statua je bila poput Ronaldove karikature i nije prikazivala njegov realni lik. Naravno, sličnosti su bile odmah vidljive, ali je jasno da je statua napravljena kao smešan umetnički komad.

Umetnik koji je napravio ovu bistu je Emanuel Santos, koji je odlučio da se još jednom oproba u vajarstvu i ovoga puta njegov model bio je Garet Bejl. Bejl je takođe dobio bronzanu bistu ali je ona ovog puta mnogo realnije i lepše urađena. Za razliku do Krsitijanove koja više liči na kariakturu, Bejlova bista je potpuno drugačije urađena.

Emanuel Santos je ovu bistu kreirao 264 sati i za njenu kreaciju je potrošio dosta truda, ali se zato sada ova bista procenjuje na vrednost od 25.000 dolara. Emanuel kaže da se neće zaustavljati i da će nastaviti da izliva poznate ličnosti u bronzi.

Naravno, sada se postavlja pitanje, da li je umetnik namerno pretvorio Ronalda karikaturu, jer je sada jasno pokazao da su njegove skulptorske veštine na zavidnom nivou.

Ako ste zaboravili kako izgleda bista koju je Ronaldo nedavno dobio, onda će vam ova slika osvežiti pamćenje.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group