Evo zbog čega su kokice najzdravije grickalice

Ništa nije lepše od vrućih i slanih kokica...

Kokice su verovatno najpopularnija filmska grickalica koju obožavamo da konzumiramo u bioskopima. Kokice su toliko postale omiljene, a muškarci vole da ih spremaju i kada gledaju fudbalke utakmice ili kada prave okupljanja sa društvom. U svakom slučaju, kokice su omiljena krickalica mnogih, jer su uksune i jer se brzo spremaju.

Međutim, kokice nisu samo ukusne već su zdrave i korisne i mogu pozitivno uticati na vaš organizam ako ih jedete.

Kokice sadrže kalijum, jod, cink, vitamine grupe B, što doprinosi izlučivanju holesterola iz tela. Pored toga, kokice doprinose poboljšanju funkcionisanja nervnog sistema.

U njima se nalazi ogroman broj moćnih antioksidanata (polifenola), koji smanjuju verovatnoću pojave raka i srčanih bolesti. Kokice se sastoje od celog zrna kukuruza, i ova užina može obezbediti oko 70% preporučene dnevne doze celih zrna. Nerastvorljivo vlakno koje se nalazi u celim zrnima, pozitivno utiče na rad gastrointestinalnog trakta.

Ne samo da su korisne, već sadrže i nizak nivo kalorija, pa ako ne dodate ulje, prelive ili so onda su kokice sjajna užina za sve one koji su na dijeti ili na kontrolisanoj ishrani. Takođe, u kokicama se nalazi i dosta gvožđa, tako da su odlična hrana za sve one koji pate od anemije ili manjka gvođa u organizmu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group