Ako volite povremeno da obradujete vašu lepšu polovinu i prijatelje italijanskim specijalitetima, onda će vam saveti čuvenog kuvara Remzija dobro doći...
Špagete su definitivno jedno od omiljenih italijanskih specijaliteta i pošto se brzo spremaju, ljudi obožavaju da ih spremaju u svojim domovima. Međutim, postoji nekoliko caka koje će vam pomoći da napravite savršene restoranske špagete. Gordon Remzi je jedan od najpoznatijih svetskih kuvara i ovoga puta odlučio je da pokaže svima kako se kuvaju špagete.
Pre nego što ubacite pastu u sud za kuvanje, vodu morate pustiti da proključa, a zatim sipajte malo maslinovog ulja. Ulje i ključala voda će omogućiti da se špagete konstantno pomeraju i da se tako međusobno ne zalepe, ali i da se ne zalepe za sud u kome se peku.
Da bi špagete bile ukusne, morate voditi računa da ih ne prekuvate. Za tanke špagete, 3-4 minuta kuvanja je obično dovoljno. Špagete trebaju da budu mekane, ali da u svom središtu imaju osećaj tvrdoće. To je prava mera savršeno kuvanih špageta.
Na kraju, kada ih skuvate i procedite, začinite ih po želji i obavezno prolijte malo maslinovog ulja koje će učiniti da špagete budu ukusnije i da se ne lepe. Na kraju, dodajte sos po želji i uživajte u pravom italijanskom obroku.
Foto: Variety
V.P.