Japanci izmislili sladoled koji se ne topi

U pitanju je Kanazava sladoled i Japanci tvrde da će postati pravi hit...

Japanci su nacija koja je na tehnološkom vrhuncu i iako oni svoju tehnologiju koriste za unapređivanje medicine, lečenje bolesti i svemirska putovanja, oni takođe vole da nas iznenade i svojim genijalnim namirnicama.

Sada je na red došao Kazanava sladoled koji se ne topi i koji može da zadrži svoj oblik i na najvrelijem suncu. Iako je sladoled omiljena letnja poslastica, nekada ne želimo da ga uzmemo jer znamo da će on napraviti pravi haos kada krene da se topi. Zato je ovaj pronalazak napravio pravi bum u Japanu, gde ljudi jedva čekaju da testiraju ovu naminiricu.

Naučnici koji su ga izmislili kažu da su to uradili slučajno i da su greškom posebno jedinjenje stavili u sladoled koje je dovelo do toga da se on ne topi, a da istovremeno bude bezbedan za konzumiranje.

Reč je o tečnosti Polifenol koja sprečava da se tečnost odvoji od ulja, pa zato sladoled zadržava svoj oblik i ne topi se na visokim temperaturama. Japanci smataraju da će se ova metoda uskoro koristiti u svim sladoledima i da će se na taj način ponovo izmisliti ova popularna poslastica.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group