Kako da napravite prave italijanske špagete KARBONARA

Čuveni kuvar, Antonio Karlućo, pokazao nam je kako se priprema prava karbonara pasta...

Ništa nije lepše od autentične italijanske kuhinje, a paste su, naravno, neizbežan deo italijanskog menija. Italijani, a naročito stanovnici Rima, obožavaju pastu karbonara. Ova ukusna pasta možda ne deluje kao preterano težak zadatak, ali svi veliki svetski kuvari kažu da vas najsitnija greška može sprečiti da napravite jelo koje neće biti prava italijanska karbonara.

Zato je popularni TV kuvar, Antonio Karlućo, odlučio da nam pokaže kako se premaju prave karbonara špagete.

Priprema:

U ključalu vodu sipajte malo soli,a zatim ubacite špagete bez dodavanja ulja. Mešajte povremeno kako se špagete ne bi lepile. U zagrejan tiganj ubacite slaninu. Slanina treba da bude krupno seckana. Ne morate da sipate mnogo ulja, jer će sama slanina ispustiti dovoljno masti. U drugi sud, razbite dva jajeta i izmutite ih, a zatim dodajte parmezan i biber.

Kada se špagete kuvaju, tada prelazite na najbitniji korak. Tiganj sa pečenom slaninom trebate da stavite na najmanju vatru i da isceđene skuvane špagete stavite u tiganj. Sve dobro promešajte i pustite par minuta da se špagete postepeno ohlade i sjedine sa slaninom. Na kraju sve prelite sosom od jaja i parmezana i još jednom dobro promešajte.

Budite brzi i ne povećavajte vatru kako se jaja ne bi skuvala, jer ćete tada dobiti ukus kajgane u vašim špagetama, što je i najčešća greška koja se dešava pri pripremanju ovog jela.

Na kraju, špagete ukrasite sa rendanim kačkavaljem ili parmezanom i sipajte prstohvat bibera.

Prijatno!

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group