Kako spremiti američke palačinke

Ako su vam dosadile obične palačinke, onda napravite američku verziju...

Svi vole palačinke i palačinke su verovatno najpopularniji slatkiš na našim prostorima. Međutim, palačinke nisu samo popularne kod, nas, one se jedu svuda u svetu, a naročito u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, američke palačine su malo drugačije od naših i spremaju se na drugačiji način.

Ove palačinke su deblje, ređaju se jedna na drugu, ne filuju se i ne savijaju u rolne i ne jedu se sa gomilom dodataka. Zbog toga mnogi žele da probaju ove palačinke i da ih uporede sa našim, ali za to, nažalost, nemaju prilike.

Zato smo mi odlučili da vam damo najbolji recept za američlke palačinke pomoću kojeg ćete u vaš dom uneti još jedan omiljeni slatkiš.

Sastojci koji su vam potrebni za 8 američkih palačinki:

- 180g brašna
- 2 srednja jajeta
- 50 g istopljenog putera
- 275ml mleka
- 50g šećera
- kašikica vanilinog ekstrakta
- pola kašikice soli
- 3 supene kašike praška za pecivo
- maslinovo ulje

U jednu ovalnu posudu ubacite jaja i šečer pa ih dobro umutite. Zatim dodajte istopljeni puter i nastavite da mešate. Dodajte vanilin ekstrakt i ponovo dobro promešajte. Sipajte brašno, so i prašak za pecivo u posudu, a zatim sve lepo sjedinite kako biste dobili gustu masu za palačinke.

Teflonski tiganj premažite sa malo maslinovog ulja,a zatim sipajte jednu manju kutlaču smese za palačinke. Pošto je smesa gusta ona će formirati manji, ali deblji sloj, koji će biti vazdušast, mekan i preukusan. Pržite dok palačinka ne dobije prepoznatljivu rumeno - zlatnu boju, pa je okrenite na drugu stranu.

Na kraju, palačinke porećajte jednu preko druge, a zatim ih prelijte, medom, ili javorovim sirupom, a na vrh možete staviti i jednu kuglu sladoleda ili parče putera koje će palačinkama dati dodatan šmek.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group