Ne bacajte pare na vazduh – napravite svoj ČIPS

Ako vam je dosadilo da pola kupovne kese čipa bude ispunjeno vazduhom, onda jednostavno napravite svoj domači čips...

Iako možda mislite da je ovo težak zadatak, to zapravo nije tako. Potreban vam je krompir, malo ulja i vaši omiljeni začini i čips zabava može da počne.  Jednostavno uzmite nekoliko krompira i iseckajte ih u tanke listove. Debljina listova zavisi od vaše želje i ukusa, ako želite da čips bude tanji, onda tanko isecite krompir i obrnuto. Listove krompira poređajte na papir za kuvanje ili tanjir i premažite uljem.

Sledeći korak na koji morate obratiti pažnju je ukus. Ukus možete napraviti koristeći se različitim začinima. Možete koristiti samo so, možete staviti vegetu, a možete korsititi i parčiće slanine ili parmezana kako biste napravili vaš omiljeni čips.

Kada završite sa pripremom, na red dolazi pečenje. Domaći čips se brzo sprema i biće gotov za par minuta. Ubacite ga u rernu ili mikrotalasnu na 200 stepeni i sačekajte par minta da krompir (čips) dobije zlaznu, braon boju. Kada vidite da je čips dobio savršenu nijansu, onda ste spremni za uživanje pred televizorom ili računarom.

Prijatno!

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group