Dobro je vaša stara baka govorila - pirinač leči sve, pamet u glavu!
Lekovita svojstva pirinča ne ističu se toliko jer isti ne predstavlja neku egzotičnu voćku do koje se teško dolazi i koja predstavlja izazov za pojedinca. Međutim samo jedna kašika pirinča na dnevnom nivou je savim dovoljna kako bi Vaš organizam očistila od nakupljenih toksina i podarila mu svežinu i vitalnost.
Kada se toksini u velikoj količini nakupe u vašem organizmu javljaju se problemi popust konstantnog umora, pospanosti, malaksalosti, zbunjenosti, čestih glavobolja i prehlada. Usled toga vaš imunitet je na izmaku snaga i nema mogućnost da vas štiti. Svesno ili najčešće nesvesno sami sebe uništavamo odabirom loše, nekvalitetne hrane koja truje naš organizam.
Štetne materije koje unosimo u organizam, čine istim starijim nego što jeste i ograničavaju ga u svakodnevnim aktivnostima. Posezajući za nezdravom brzom hranom, gubimo iz vida činjenicu da se zdravlje i mladost ne mogu kupiti ponovo. Kvareći svoj normalan bio ritam i dovođeći svoj organizam u stanje totalnog raspada, razumljivo je što se ljudi osećaju loše, nevoljno i umorno.
Kako bi sebi pomogli na najlakši i najbrži način, morate svoj organizam blagovremeno očistiti od toksina. Pored mnogobrojnih metoda koje se koriste za detoksikaciju, verovatno niste znali da je metoda sa pirinčem jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih.
Metod detoksikacije pirinčem:
- Uzmite broj supenih kašika pirinča koji odgovara broju vaših godina
- Isperite pirinač i stavite u staklenu teglu
- Prelijte pirinač u tegli toplom vodom koju ste prethodno prokuvali, zavrnite poklopac i odložite u frižider.
- Kada prenoći, svu vodu iz tegle procedite. Zagrabite jednu kašinu pirinča i kuvajte ga svega 3 minuta.
- Konzumirajte isti pre obroka.
- Pirinač koji vam je preostao ponovo prelijte prokuvanom vodom koju ste prethodno ohladili i odložite do narednog dana u frižider.
Ovaj postupak možete ponavljati dokle god ima pirinča. Njegova jedinstvena tajna je zapravo u tome što pirinač ima kristalnu strukturu i što mnogi ne znaju od ne vari u crevima a ne u želucu. Potpopljena u vodi zrna pirinča bivaju oslobođena skroba, nakon čega vam ostaju samo ćelije, koje deluju kao upijači toksina.
Potrudite se da nakon konzumiranja pirinča rano ujutro, ne jedete i ne pijete ništa najmanje 3h kako bi njegov efekat bio najučinkovitiji.
Č.K.