Pohovana piletina na kineski način

Ako želite da svoje prijatelje oduševite kineskim jelom, onda vam nudimo recept koji će vam to omogućiti...

Svi vole piletinu jer je to proteinsko meso koje se lako sprema i koje je vrlo ukusno. Ipak, svakodnevnoa konzumacija piletine može da dosadi, pa zbog toga mnogi traže način da ovo jelo učine zanimljivijim i da u njega ubace nove i drugačije ukuse koji će redifinisati njihovo omiljeno jelo.

Kinezi su poznati po tome što jela sa mesom znaju da unaprede i da ih svaki put pripreme na drugačiji način, pa smo zato odlučili da vam pokažemo i da vam damo recept za pravljenje ukusne, hrskave piletine na kineski način.

Sastojci koji su vam potrebni:

PRIPREMA PILETINE:

900g piletine
so
biber
kukuruzni skrob 125g
3 šolje brašna 375g
jedno jaje
360ml vode
Ulje

PRIPREMA SOSA:

1 kašika ulja
¼ kašičica čilija
1 kašičica mlevenog belog luka
½ kašike đumbir, mleveno
¼ šolja šećera (50 g)
¼ čaša smeđi šećer (55 g)
¼ čaša pomorandže (60 ml)
¼ čaše sirćeta (120 ml)
2 kašike sojinog sosa
2 kašike vode
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašičica susamovog ulja

PRIPREMA JELA:

Iseckajte piletinu na sitne kockice. U srednjoj činiji pomešajte so, biber, skrob i brašno. Dodajte jaje, vodu i ulje, a zatim mešajte dok ne dobijete smesu poput smese za palačinke. Ubacite piletinu u smesu, pomešajte, a zatim sotavite u frižideru da 30 minuta odstoji. U dublji tiganj sipajte ulje, dobro ga zagrejte, a zaitm u ulje stavite mariniranu piletinu koja će se pržiti 5-6 minuta, dok ne dobije rumenu boju.

U drugi tiganj sipajte malo ulja i ostavite ga da se zagreje. U njega stavite čili i beli luk i lagano propržite uz mešanje, a zatim dodajte šećer koji ćete rastopiti.Sipajte sok od pomorandže kako bi se šećer dodatno razložio. Dodajte sirće i soja sos i nastavite sa mešanjem. Na kraju dodajte vodu i skrob i mešajte dok se ne postigne gusta smesa i lepljiva smesa. Na kraju ubacite piletinu u sos, dok se ne sjedini sa njim i sipajte nekoliko šaka susama preko koji će se zalepiti za piletinu.

Pogledajte video klip kako biste lakše videli kako se sprema ovo fenomelnao i ukusno jelo:

 

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group