Zbog čega treba da jedete rukolu

Ova biljka ima neobičan ukus, ali je zato neverovatno korisna za naše telo i organizam...

Rukola postaje sve poularnija i možete je videti u popularnim jelima kao što su pice i paste. Rukola se slobodno može nazvati multivitaminskom biljkom jer sadrži ogroman broj vitamina i minerala.

U rukoli se nalazi retinol, vitamin B, vitamin C, tokoferol, askorbinsku kiselinu, magnezijum, kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, cink, selen, jod, natrijum.

Ako ovo nisu dovoljni razlozi koji će vas naterati da redovno jedete rukolu, onda pročitajte šta će vam se desiti ako je budete ubacili u vašu redovnu ishranu:

Moćan je afrodizijak.

Jača imuni sistem i kosti.

Rukola sprečava pojavu raka, jača  krvne sudove i smanjuje holesterol u krvi.

Redovno konzumiranje ove biljke normalizuje metaboličke procese u organizmu, poboljšava varenje i jača nervni sistem. Sve ovo vam pomaže da izgledate mlađe!

Rukola je neophodna za one koji pate od čireva želuca ili gastritisa. Na kraju krajeva, rukola štiti zidove želuca i ojačava ih.

Rukola sadrži samo 25 kcal na 100 grama! Možete je jesti koliko želite.

Još jedna vrlo bitna stvar koju morate znati jeste da veličina rukole određuje i njenu gorčinu. Što je rukola sitnija, ona će biti gorča, pa ako ne volite gorke stvar u vašoj hrani onda birajte veće listove rukole.

Foto:Flickr

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group