Fitness - Vežbe

Otežani Plenk - najbolja vežba snage

Plenk je vežba koja je sama po sebi izuzetno teška, ali ova otežana varijacija namučiće i one najsnažnije...

Izdržaj u skleku je jedna od najpopularnijih i najefektivnijih vežbi za abdominalni deo vašeg tela. Pored abdomena, ova vežba utiče i na veliki broj drugih mišića, pa će vaše ruke, ramena i noge takođe biti pod velikim naporom. Ako duži vremenski period ostanete u skleku, osetićete kako i drugi mišići počinju da se aktiviraju, pa ćete od ove stacionarne vežbe dobiti pravi trening.

Vežbe izdržaja će vam olakšati svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili je reč o ozbiljnijem bavljenju sportom.

Dakle, sve što treba da uradite je da ostanete u gornjoj poziciji skleka. Postoji dosta varijacija ove vežbe koja se popularno naziva PLENK, ali dve osnovne vežbe su izdržaj sa ispruženim rukama i izdržaj na laktovima. Ove vežbe su veoma zahtevne i imaju veliki uticaj na vaše telo i mišiće, pa ih možete naizmenično raditi u toku dana.

Međutim, najteža varijacija ove vežbe jeste otežani plenk, koji od vas zahteva da na leđima nosite teret, dok stojite u plenku. Tegove stavite na leđa ili u ranac i sa tegovima stanite u poziciju skleka, a zatim se potrudite da u plenku ostanete u periodu od 30 do 60 sekundi. Težinu možete sami birati u zavisnosti od toga koliko želite da se namučite, ali koji god teret da stavite, neće vam biti lako i uzbrzo ćete shvatiti da je ovo jedna od najtežih vežbi koju mogu da rade samo oni najjači.

Foto: Straight Talking Fitness

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group