EL PORTENO ARGENTINSKI RESTORAN U MILANU

Kako bi predstavili senzacije daleke zemlje u arhitekturi koja je bila pravi izazov, ovaj restoran donosi komadić Argentine u srce Milana…

Središte izduženog i nepravilno oblikovanog plana prostora ovog restorana je kuhinja: prostrana, moderna, pravolinijska, u potpunosti otvorena, oko koje se preprilće serija međusobno povezanih prostorija. Svaka od njih je različite veličine, od male intimne privatne prostorije, do prostrane glavne sobe, otvorenog vinskog podruma i bara smeštenog u ćošku.

U ovom restoranu, sobe su različite, ali imaju jedan glas. Sve što se u njima nalazi govori nam o Argentini, počevši od podnih pločica koje su tipičnog dizajna za ovu bivšu špansku koloniju, pa sve do komada nameštaja - stolica, frižidera, ulaznih vrata, visokih zastora koji donose hladovinu preko grandioznih prozora. Svaki od komada nameštaja u ovom prostoru restauriran je i donet iz zemlje, koja je daleko preko okeana. Svi ovi komadi donose sa sobom toplu i dobro poznatu atmosferu.

Meni Porteño restorana dolazi pravo iz argentinske kuhinje, uz pomoć mašte i kulinarskog umeća glavnog kuvara i vlasnika restorana, Bena Milgejta i Elvisa Abrahanovića. Autentičnost je uvek poslastica dana – najbolji mesni obroci pripremaju se pred gostima na tradicionalnom Parilla roštilju, na kom stručno radi gaučo, odnosno Adan Abrahanović, koji se bavi pripremom argentinskog roštilja još od malih nogu.

Iako je roštilj prava zvezda predstave u ovom restoranu, oni koji nisu ljubitelji crvenog mesa ne smeju očajavati. Na ovom meniju nalazi se i široka ponuda sveže morske hrane, kao i neverovatan asortiman izvrsnih vegeterijanskih obroka, koje obožavaju i oni koji vole meso. Niko nikada iz ovog restorana nije izašao gladan ili nezadovoljan.

Inače, meni ovog restorana dizajniran je tako da se u njemu uživa na tradicionalni argentinski način – deljenjem. Poručite ono što želite i probajte po malo od svega. Za velike grupe, odnosno grupe od osam ili više gostilju, novi meni se priprema svakog dana, a kuvari biraju samo najbolji asortiman.

Nijedan obrok ne bi bio potpun, ukoliko ga ne isprati prigodno piće. U Porteño restoranu možete uživati u velikoj i ekskluzivnoj kolekciji argentinskih vina, koja je pažljivo odabrana. Svaki obrok ovog restorana ima određeno vino kao svog savršenog kompanjona, pa se nemojte plašiti da tražite savet pri odabiru od njihovog stručnog i ljubaznog osoblja.

U Porteño restoranu, svaki dan je prilika za stvaranje unikatnih i srećnih uspomena. Osoblje ovog restorana posvećeno je baš tome, kako biste se tokom svog boravka u njemu proveli nezaboravno i kako biste iz njega izašli siti i zadovoljni.

Porteño restoran nudi vam nekoliko vrsta prostorija za obedovanje. Tu je Evita, za grupne večere za od 15 do 40 gostiju, a zatim i Privatna trpezarija, namenjena vašim intimnim društvenim okupljanjima za do 14 gostiju, gde možete uživati u večeri u stilu banketa, sa ličnim konobarima, u kombinaciji privatnog i ekskluzivnog provoda i energije i ambijenta živahne Porteño atmosfere. U Privatnoj trpezariji možete organizovati i posebne večeri vina, tokom kojih ćete imati priliku da degustirate neka veoma ekskluzivna izdanja.

Ukoliko želite da posetite ovaj restoran tokom dana, možete organizovati ručak za od 40 do 120 gostiju u samom restoranu ili njihovom Gardel’s baru. Kakav god događaj da želite da organizujete, ručak, lansiranje proizvoda, ili venčanje, osoblje ovog restorana će vam izaći u susret i pomoći da kreirate najbolji mogući provod za vašu specijalnu priliku. 

Ministudio Magazin

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group