Najkuplji džin na svetu

Šokiraćete se kada budete videli koliko košta jedna flaša ovog pića...

Morus LXIV je najekskluzivniji i najskuplji džin na svetu, što ga čini savršenim poklonom za sve bogate hedoniste. Kreator ovog skupocenog pića je britanski brend Jam Jar Gin koji se potrudio da kreira fenomenalno alkoholno piće koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Luksuzno piće se dobija destilovanjem listova Mulberrey drveta (Morus Nigra) odnosno listova crnog duda, koje je visoko listopadno drvo poreklom iz jugozapadne Azije, a često se koristi u pripremi poslastica kao što su džemovi ili voćni sirupi. Svaki list se ručno bere i posebno suši pred samu preradu, a zatim se ostavlja na posebno mesto, kako bi mogao da otpusti sve ukuse i arome, da bi se kasnije to iskorsitilo za kreiranje fenomenalnog džina.

Koliko je ovaj proces komplikovan i dugotrajan govori i činjenica da su potrebne čak dve godine da bi se od listova crnog duda napravio ovaj džin.

Kada se džin konačno napravi, on se sipa u porcelanske tegle koje su ručno izrađene i koje su polirane  dijamantski belom mat bojom. Finalni i možda najlepši dodatak, jeste kožna futrola u koju se tegle pakuju i tako uručuju kupcima.

Džin Morus LXIV ima jačinu od 64% ABV i cenu od £4,000 odnosno $5,167 koliko košta boca od 700ml. Tržištu će biti ponuđena i manja verzija od 30ml po ceni od £200 odnosno $258, za one koji bi da probaju ovaj džin, ali se ne usuđuju da plate previše.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group