Stručnjaci za hranu tvrde da picu sve vreme jedemo pogrešno

Stručnjak za hranu objašnjava nam kako i zašto picu jedemo pogrešno sve vreme…

U svetu punom ludila, pica deluje kao jedina konstanta. Loš dan na poslu? Pica za večeru. Dolaze vam prijatelji? Pica za sve, sa različitim nadevima za kombinovanje. Raskinuli ste sa devojkom? I tada je pica pravi odgovor.

Šta god da je vaš otrov, peperoni pica je mnogim ljudima prvi izbor i njihova uteha, te se zbog toga tvrdi da postoji jako mali broj problema koji pica ne može rešiti. Međutim, ipak, postoje nivoi pice koje tek treba da otključamo.  Zapravo, kako saznajemo, ona može biti još ukusnija, ako je jedete na pravi način, a mi sve vreme u tome grešimo.

Kako kaže londonski stručnjak za hranu, Danijel Jang, autor dela Where to Eat Pizza, sve vreme pravimo jednu veliku grešku, te naši metodi za uživanje u pici verovatno utiču na ukus. Ali, naravno, nikada nije prekasno da se greške isprave.

Jang je ovu pica strategiju naučio od italijanskog pica majstora, Enca Kokie, koji od detinjstva sprema ovu poslasticu, tako da smo sigurni da čovek zna o čemu priča. Idealni način da jedete picu je da je preklopite, a ne da je držite za koricu.

Ako govorimo o maloj okrugloj pici, treba da je savijete na pola i potom ponovo na pola, tako da dobijete četvoroslojni trougao. Počnite da jedete od korice. Ako se pitate zašto se pica jede tako, niste jedini. Mi vam nudimo i objašnjenje.

Kao prvo i najvažnije, ova metoda savijanja zarobiće sve nadeve tako da nećete imati problema sa kapanjem i sličnim situacijama. Pored toga, vaši zalogaji će na ovaj način biti bogatiji, umesto tankih komada na koje obično nailazimo kada jedemo picu od sredine prema korici.

Metod savijanja pice će vam pomoći u izbegavanju povrede nepca, do koje dolazi kada vreli sir dotakne gornji deo vaših usta. Ovo ipak može biti mač sa dve oštrice, jer previše brz ugriz može dovesti do eksplozije otopaljenog sira i sosa, koja će opeći i vaše nepce i jezik, nanoseći vam popriličan bol.

Na kraju, savijeno parče pice će vam pomoći da izbegnete prerano hlađenje sira, tako da će on sve vreme biti izuzetno prijatnog ukusa.

Da budemo pošteni, vaše pogrešne navike pri jedenju pice verovatno nije vaša krivica. Možemo reći slobodno da ova navika ima korene daleko u prošlosti, tako da su naši preci pravili iste greške. Na sreću, vi sada možete promeniti budućnost vaših naslednika i čitavog novog sveta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group