Vodič kroz Amsterdam

Poznat po svom nasleđu, uzanim kućama, kanalima, muzejima, kafeima i vetrenjačama, Amsterdam je jedan od najboljih malih gradova sveta…

Arhitektura ovog grada potiče iz 17. veka, a parkovi i kanali mu daju slikovitu pozadinu. Distrikt Crvenih Fenjera je mesto koje se mora posetiti, pa maker samo da kažete da ste bili tamo. U ovom gradu koji je pun uzbudljivih lokacija, aktivnosti i događaja koje morate iskusiti, mi vam predstavljamo ono najbolje što ovaj grad može da ponudi.

Vožnja trajektom

Otkrijte živahnu, inspirantnu i prostranu stranu ovog grada, nadomak reke Ij. Prostor severnog dela Amsterdama i njegova obala nude vam najbolje iz oba sveta: izobilje zelenih površina i šarmantnih malih sela, u kombinaciji sa modernom arhitekturom, eksperimentalnim festivalima, pijacama, umetničkim ateljeima, dizajnerskim prodavnicama i vrhunskim restoranima, gde se posebno izdavalja restoran hotela Goudfazant, koji je smešten u starom skladištu, pa sada predstavlja mesto okupljanja velikog broja ljudi.

Iznajmite privatni čamac

Sa 165 kanala i neverovatno lepim mostovima i kućama, kanalski prsten Amsterdama je jedan veliki muzej na otvorenom, koji je pod zaštitom Uneska od 2010.godine. Dok plovite niz amsterdamske istorijske kanale, uvidećete da je to jedan od najboljih načina da otkrijete ovaj grad i upoznate njegovu skrivenu stranu. Ipak, mi vam savetujemo da ne idete popularnim i komercijalnim turama na ovu avanturu, već da iznajmite svoj privatni čamac sa iskusnim kapetanom, od kog ćete čuti veliki broj interesantnih priča i legendi o ovom gradu, a imaćete priliku i da zađete u one uzane delove najstarijeg dela grada, gde vas komercijalne ture nikako neće odvesti.

Posetite Collection Six

Naravno, svakako ćete posetiti Rijksmuseum i upiti malo Rembranta i njegovog umetničkog duha, ali ukoliko želite unikatno iskustvo, kojim se ne može baš svako pohvaliti, posetite Collection Six. Izuzetno bogata kolekcija umetnosti je u rukama Six porodice već nekoliko generacija i izložena je u njihovom luksuznom domu, na obalama reke Amster. Jan Six je dobio portret od Rembranta, tako da je upravo to srce ove kolekcije. Collection Six je tajna koja se dobro čuva, a otvorena je samo nekoliko sati dnevno, za privatne ture koje su unapred najavljenje.

Uživajte u obroku u jednom od fenomenalnih restorana

Ukoliko želite da prezalogajite nešto na brzinu ili popijete koktel koji ćete zauvek pamtiti, Amsterdam je grad koji vam može ponuditi sve to, i mnogo više od toga. Ukoliko želite da uživate u nezaboravnom iskustvu obedovanja u ovom gradu, posetite Taiko restoran koji se nalazi u sklopu Conservatorium Hotela, a koji je poznat po svojoj kreativnoj, savremenoj azijskoj kuhinji. Super moderni at & Samhoud Places je restoran koji ima izuzetno kvalitetnu uslugu u opuštenoj i trendi atmosferi, sa besprekornim pogledom na stari deo grada. Takođe, možete uživati u meniju koji se svakoga dana menja u jedinstvenom The Kas restoranu, koji je smešten u botaničkoj bašti. Ipak, upamtite da se u Amsterdamu svake nedelje otvori novi restoran, tako da ćete uvek imati pregršt novih stvari da isprobate.

Prošetajte gradom i uživajte u njegovoj neobičnoj arhitekturi

Almshouses, odnosno zatvorena dvorišta, su kolekcije stanova, obično 12 ili 13, koji su raspoređeni oko centralnog dvorišta, u kom je smeštena negovana bašta. Kada ste u ovakvm okruženju, zaboravićete da se nalazite u gradu, jer su ovakva naselja obično ušuškana iza fasada i kanala ovog grada. U Jordaan delu grada postoji najveći broj ovih naselja, gde većina potiče iz 17.veka, a izgradili su ih bogati građani. Danas, u ovim naseljima uglavnom stanuju umetnici ili studenti, dok ona i dalje predstavljaju jedinstvene mirne oaze, u kojima vremena kao da ne postoji. U skoro svako od ovih naselja možete slobodno ući i uživati u predivnim istorijskim baštama, prolazima i arhitekturi.

Otkrijte besprekorne i luksuzne butike grada

Brojni hoteli su pogodno smešteni u srcu ovog grada i njegovom fashion distriktu, gde se nalaze butici brojnih poznatih modnih brendova. Ovde možete videti Dior, Louis Vuitton, Chanel, Prada i Cartier butike između ostalog. Internacionalna i lokalna modna i dizajnerska scena su u Amsterdamu veoma poštovane, tako da možete pronaći neki unikatni novitet koji će odgovarati baš vama. Brojni butici u ovom gradu nude vam ekskluzivna privatna iskustva kupovine, gde će vam vaš lični asistent kupovine pokazati one skrivene prostore, gde se nalaze najoriginalniji komadi.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group