Lifestyle - Saveti

Kako da popravite oštećenu kadu

Ako i vi u kadi imate ružna i upadljiva udubljenja i ogrebotine, onda ih lako možete popraviti...

Zamena kade nije lak posao i obično traži rad profesionalnih majstora koji moraju lomiti i stavljati nove pločice, kao i uraditi novu vodovodnu instalaciju ispod kade i obezbediti da sve bude vodootporno. Nove kade nisu ni malo jeftine, a kada uz sve to dodate i materijal i majstore za ugradnju, onda dolazite do troška koji bi verovatno hteli da izbegnete.

Ipak, postavlja se pitanje, šta raditi ako imamo kadu koja ima pukotine, ogrebotine i udubljenja. Ne brinite, postoji rešenje koje svako do vas može da izvrši.

Biće vam potrebno samo nekoliko stvari: komad grublje i finije šmirgle, kit za reparaciju kade, i bela emajl boja za kadu.

Dakle pre nego što išta počnete da radite, potrebno je da mesto koje ćete da reparirate dobro očistite i da uklonite prljavštinu i ostatke rđe. To možete uraditi ako blago podlogu išmirlglate grubljim brusnim papirom. Kada se prašina osuši, uzmite kit za reparaciju i popunite rupu, ogrebotinu ili udubljenje.

Ovi kitovi se mogu kupiti u različitim varijantama, kao dvokomponenti lepak ili poput gline, ali u svakom slučaju, princip je isti. Nanesite kit, uklonite višak i pustite da se on stvrdne. Zatim uzmite finiju širglu i izravnajte površinu kita i okolne kade, a zatim sve to lepo ofarbajte belom emajl farbom.

Moramo napomenuti da se boja možda neće savršeno uklopiti i da će razlika biti vidljiva, ali kada se kada bude gledala iz daljine izgledaće savršeno i mnogo bolje nego kada je imala crne rupe i ogrebotine.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group