Kako se sprema savršeno prženo jaje

Ovaj jednostavan trik će vam to omogućiti...

Prežno jaje je verovatno najjednostavnije jelo koje možete spremiti za par minuta. Ipak, i kod ovog jela postoje trikovi, tehnike i metode koje če vam omogućiti da ga učinite restoranskim specijalitetom. Sigurni smo da ste hiljadu puta pržili jaje, ali isto tako smo sigurni da niste znali za ovu foru.

Trik koji ćemo vam pokazati će omogućiti da vaše jaje bude savršeno ispržćeno, da bude mekano i da bude preukusno. Reč je o jajetu skuvanom na pari.

Evo šta treba da uradite. U zagrejan tiganj stavite malo putera i pustite da se rastopi,a zatim sipajte jaje preko putera. Vatra treba da bude na srednjoj jačini, tako da se mehurići ne prave na belancetu. Kada belance počne da se formira i kada pobeli, vreme je za specijalan trik. U tiganj sipajte malo vode, a zatim preklopite tiganj poklopcem i ostavite da se jaje krčka.

Voda će ispariti i stvoriti paru koja će dodatno omekšati i ispržiti vaše jaje koje će onda biti neverovatno ukusno.

Jaje posolite i pobiberite i servirajte sa dodacima po želji. Kada budete probali prvi zalogaj, videćete koliko znači kada samo malo vode dodate u tiganj.

Pogledajte video klip

Foto: Better Homes and Gardens

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group