Ako ste ljubitelj mlevenog mesa, onda će vas ovo oduševiti...
Pljeskavica je definitivno jedno od najpopularnijih jela koje se pravi od mlevenog mesa. Kada je reč o spremanju pljeskavice, mnogi misle da je to lak posao i da nema mnogo filozofije. Međutim, kuvari kažu da spremanje plleskavica nije lako i da ako meso samo stavite na vruć roštilj, dobijate suvo meso koje nema ukus i mekoću.
Zbog toga je kuvar, Grejam Eliot, pokazao kako on pravi pljeskavice i otkrio tajnu da one uvek budu savršene i sočne. Ključ je u kockici leda koje on stalvja na pljeskavicu. Dok se meso peče, led se polako topi i čini da meso bude vlažno i da se ne osuši previše na užarenom roštilju. Eliot tvrdi da je ovaj jednostavni i pomalo čudni trik sjajan način da napravite pravu restoransku pljeskavicu kojom ćete osvojiti srca svih vaših prijatelja.
Oni koji su ovu metodu prboali kažu da zaista radi i da se na ovaj način dobijaju pljeske koje su mekane i preukusne.
Pogledajte video klip:
Foto: Pinterest
V.P.