Kuvar otkrio tajnu spremanja savršene pljeskavice

Ako ste ljubitelj mlevenog mesa, onda će vas ovo oduševiti...

Pljeskavica je definitivno jedno od najpopularnijih jela koje se pravi od mlevenog mesa. Kada je reč o spremanju pljeskavice, mnogi misle da je to lak posao i da nema mnogo filozofije. Međutim, kuvari kažu da spremanje plleskavica nije lako i da ako meso samo stavite na vruć roštilj, dobijate suvo meso koje nema ukus i mekoću.

Zbog toga je kuvar, Grejam Eliot, pokazao kako on pravi pljeskavice i otkrio tajnu da one uvek budu savršene i sočne. Ključ je u kockici leda koje on stalvja na pljeskavicu. Dok se meso peče, led se polako topi i čini da meso bude vlažno i da se ne osuši previše na užarenom roštilju. Eliot tvrdi da je ovaj jednostavni i pomalo čudni trik sjajan način da napravite pravu restoransku pljeskavicu kojom ćete osvojiti srca svih vaših prijatelja.

Oni koji su ovu metodu prboali kažu da zaista radi i da se na ovaj način dobijaju pljeske koje su mekane i preukusne.

Pogledajte video klip:

Foto: Pinterest

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group