Da li zbog šmirglanja mačora možete da oćelavite?

Vrhunski hirurg za transplantaciju kose upozorio je da previše masturbacije može izazvati gubitak kose...

Međutim, pre nego što počnete da paničite, trčite u krug i čupate preostalu kosu sa glave, moramo naglasiti kako je doktor naglasio da se to događa samo ukoliko šamarate budalu non-stop.

Dr Umir Amad, sa nagrađivane klinike za transplantaciju kose Juvida, izjavio je da su u prošlosti muškarci dolazili kod njega i pitali ga da li previše ručnog rada može dovesti do gubitka kose. Kao odgovor, dr Amad je objasnio da, uprkos tome što vitamin A, koji se može naći u spermi, predstavlja veoma bitan faktor kod gubitka kose, potrebno je masturbirati gotovo konstantno kako bi se videla bilo kakva primetna razlika.

Kako je doca izjavio: "Potrebno je da budete u ozbiljnom deficitu vitamina A, pre nego što primetite značajnije pogoršanje u vašoj gustini kose. Kako bi do ovoga došlo trebalo bi da masturbirate non-stop tokom dana, kako biste uopšte imali bilo kakve efekte na vašoj kosi. U teoriji, ukoliko masturbirate dovoljno, odgovor je da može doći do gubitka kose, ali zapravo na praktičnom nivou, ovo neće imati bilo kakve prave efekte na vaš gubitak kose".

Ukoliko se koncentrišete na vaše nivoe vitamina A, dr Amad predlaže da se prebacite na zdraviju ishranu bogatu vitaminima i mineralima. On takođe objašnjava da posebni suplementi mogu biti dodati jednačini takođe, ali da oni ne bi trebalo da budu neophodni ukoliko se neko pridržava pomenute zdrave dijete.

Kako je doktor dodao: "Kada se radi o kosi, postoji mnogo vitamina koji igraju ulogu, dok je vitamin A jedan od njih i može biti pronađen u semenu. B vitaminu uključuju biotin, sa vitaminima A, D i E, koji predstavljaju veoma bitne stavke u vidu dodataka brojnim mineralima kao što su gvožđe, cink i selen. Većina  ovih stvari može biti dobijena iz balansirane ishrane bogate voćem i povrćem. Ukoliko ljudi imaju dobru ishranu, onda verovatno ne moraju da rade bilo šta drugo. Postoje suplementi koji su posebno kreirani za kosu i nokte, ali ukoliko imate dobro balansiranu zdravu ishranu, onda vam verovatno neće trebati nikada. Međutim, ukoliko konzumirate brzu hranu dva puta dnevno, oda je definitvno potrebno da ih uzmete u obzir".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group