SUNĐER, BANANA, KRASTAVAC: Ovo su faze EREKCIJE kroz koje prolazi svaki PENIS!

Ako vaš dragi duže vreme ne može da postigne punu tvrdoću, "pada" za vreme odnosa ili uopšte teško ostvaruje erekciju, možda ima neki ozbiljan zdravstveni problem

 

 

Normalno je da nije svaka erekcija ista, odnosno da je penis prilikom seksualnog odnosa nekad više, a nekad manje čvrst. Ipak, ako primećujete da vaš dragi sve teže postiže punu erekciju, vreme ja da sa njim razgovarate i da mu pomognete. Možda je vreme da poseti lekara i uradi neke osnovne analize, piše “The Independent”.

 

Oko 52 odsto muškaraca između 40 i 70 godina starosti iskusi erektilnu disfunkciju, ali danas sve više mlađih pripadnika jačeg pola pati od istog problema. Najčešći uzroci erektilne disfunkcije u dobi do 40 godina su stres, prekomerno uživanje u alkoholu, cigaretama i raznim drugim vrstama opijata, ali i narušeno samopouzdanje, zavisnost od pornografije i problemi u ljubavnom odnosu.

 

Kod starijih je situacija nešto drugačija, odnosno “okidači” za pad muškosti su često fiziološke prirode poput povišenog pritiska, povišenog nivoa šećera u krvi, manjka polnog hormona testosterona kao i problema sa krvnim sudovima.

 

Zato je jedna biofarmaceutska kompanija razvila jedinstvenu skalu erekcije po stupnjevima kako bi pomogla muškarcima, ali i njihovim partnerkama da na vreme prepoznaju problem i krenu da ga na vreme rešavaju.

 

Faza 1 – sunđer

 

Iako je veći nego u stanju potpune opuštenosti, penis je i dalje mekan zbog čega je penetracija nemoguća.

 

Faza 2 – oguljena banana

 

Penis je nešto tvrđi i podignutiji, ali ne dovoljno čvrst da bi se ostvarila penetracija.

 

Faza 3 – neoguljena banana

 

Penis je uzdignut i dovoljno tvrd za penetraciju, ali i ako mu spustite kožicu na glaviću videćete da ona nije u stanju maksimalne napetosti.

 

Faza 4 – krastavac

 

Penis je potpuno tvrd i podignut u punoj svojoj dužini.

 

Problem postoji kad…

 

Ako ste imali odnos u kojem nije došlo do ejakulacije, a njegov muškarac je postigao četvrtu fazu, to nije problem. Možda je samo umoran i je pod stresom. Međutim, ako tokom seksa dosegne samo treću fazu, uz povremeni “pad” i nemogućnosti da ostvari četvrtu, moguće je da postoji neki problem. Ako se ovo, pak ponavlja više puta zaredom, obavezno ga posavetujte da se javi lekaru.

 

Lečenje erektilne disfunkcije

 

Kod utvrđenog problema potrebno je uraditi kompletnu krvnu sliku, uključujući hormone štitne žlezde, holesterol i šećer. Detaljnim pregledima mogu se isključiti problemi sa krvnim sudovima, povišenim pritiskom i srcem. Kod blažih problema pomaže mršavljenje, usvajanje zdravih životnih navika poput uvođenja fizičke aktivnosti te izbegavanje cigareta i alkohola. Ukoliko lekar proceni, moguće je i lečenje medikamentima koji omogućavaju bolji dotok krvi u penis.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group