Barselona na kolenima!

Kada aktuelni šampion Evrope primi u jednoj utakmici četiri gola, onda je svakako treba još jednom pogledati...

U prvoj utakmici Superkupa Španije, fudbaleri Atletika (Bilbao) su očitali pravu lekciju Barseloni, nanevši im jedan od najtežih poraza u skorije vreme. Publika na stadionu „San Mames“ imala je priliku da uživa u bravurama domaćih fudbalera, koji se nisu štedeli. Iako je Barselona nastupila u najjačem sastavu, to joj nije pomoglo da izbegne ubedljiv poraz. Ispred sebe je sinoć imala vidno raspoloženog protivnika, kojem je sve „polazilo za nogom“. Da stvari neće ići kako je trener Barselone planirao, videlo se već u 13. minuti, kada je Mikael San Hoze sjajnim golom sa gotovo pola terena kaznio istrčalog Ter Štegena. Postalo je očigledno da fudbaleri Atletika nisu izašli da brane rezultat i da će će biti spektakl. Nakon početnog šoka, Barselona je pokušavala da se vrati u igru preko Mesija i Suareza, ali je domaćin uspeo da sačuva svoju mrežu.

Početak drugog poluvremena krenuo je u potpunoj inicijativi fudbalera iz Katalonije. Pedro i Mesi su imali odlične prilike, ali je golman Gorki imao svoj dan. Nošeni velikom podrškom sa tribina, fudbaleri Atletika su uspeli da povećaju prednost na 2:0. Igrao se 53. minut, kada je Zualoga prodorom po levom krilu uputio oštar centaršut za Aric Adurica. Ovakav šok, dodatno je uneo nervozu među redove šampiona Evrope, koji nisu uspeli da se oporave do kraja meča.

Jedan od najboljih napadača Atletika, Aric Aduric, uspeo je da zabeleži het-trik nakon 14 minuta igre. Iskusni centarfor, savladao je još dva puta golmana Barselone, za neverovatnih 4:0 na semaforu. Barselona je do kraja pokušavala da ublaži katastrofalan poraz i izbori povoljniji rezultat pred revanš na „Nou Kampu“, koji je na programu za tri dana. Međutim, rezultat se nije menjao do kraja utakmice.

Trener Barselone, Luis Enrike, bio je vidno nezadovoljan nakon ubedljivog poraza. Izrazio je nadu da će njegovi izabranici smoći snage da se vrate u igru i nadomeste prednost Atletika.

K.Č.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group