Barselona u finalu Lige šampiona!

U revanšu polufinala Bavarci savladali Katalonce 3:2, ali će se 6. juna u Berlinu za "klempavi pehar" boriti tim Luisa Enrikea…

Fudbaleri Barselone igraće u finalu Lige šampiona 6. juna na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu. Bajern je na svojoj "Alijans areni" u Minhenu savladao Barselonu 3:2 (1:2) u revanšu polufinala, ali je ta pobeda Pirova, jer je u prvom meču bilo čak 3:0 za Lionela Mesija i drugove.

Po svemu viđenom u 180 minuta borbe katalonskog i bavarskog giganta, Barselona će se zaluženo boriti za peti naslov prvaka Evrope u svojoj istoriji, a rival će joj biti bolji iz drugog polufinalnog para u kome se sutra sastaju Real Madrid i Juventus (prvi meč 2:1 za Juventus).

Jeste Bajern poveo u ranoj fazi meča, već u sedmom minutu preko Benatija, ali onda je ubitačni trio stupio na scenu, napravio preokret i otklonio sve dileme oko finaliste. I u 15. i u 29. minutu Mesi je započeo akciju, Suarez fantastično asistirao, a Nejmar pogađao.

Nemci k'o Nemci nisu klonuli, hteli su časno da se oproste od elitnog takmičenja. Stvarali su šanse, ali se naročito u prvom poluvremenu istakao njihov zemljak pred golom Barse, Ter Štegen. Ipak, u nastavku, kada Barselona više nije imala nikakvih napadačkih aspiracija, a trener Luis Erike je još u poluvremenu ostavio Suareza u svlačionici, domaćin je uspeo da napravi preokret lepim golovima Levandovskog i Milera i na neki način oduži se navijačima, koji su ih bodrili sve vreme.

Na kraju, sinoć su na "Alijanc areni" svi bili zadovoljni. U Barseloni su srećni jer idu u finale, a u Bajernu jer su trijumfovali i dokazali da i bez povređenih Robena, Riberija, Badštubera i Alabe spadaju u evropski fudbalski krem.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group