Čak Lidel i Tito Ortiz ponovo u ringu

Pre više od jedne decenije održana je prva borba ove dve MMA legedne, Čaka Lidela i Tita ortiza, koji će se uskoro po treći put sastati, tačnije, pre kraja ove godine...

Dva veterana nedavno su potpisala ugovore sa Oskarom De la Hojinim Golden Boy Promotions, bokserskim menadžmentom koji se sve više probija u MMA borilačkoj disciplini.

Ovaj meč će obeležiti Lidelovu dugoočekivani povratak u kavez. Borac će imati prvi meč još od 2010. godine, kada je izgubio nokautom od Riča Frenklina. Ovo mu je bio treći poraz po redu, a u to vreme, MMA predsednik Dana Vajt primorao ga je da se povuče za svoje dobro. Lidel je proveo poslednjih devet godina u glumačkim vodama, između svih ostalih projekata kojima se posvetio.

Četvoroosmogodišnji veteran prethodnih meseci je u više navrata izrazio želju da vrati svom sportu i pod svetla reflektora. "Boriću se ponovo, naravno", izjavio je u maju mesecu. "Ring mi nedostaje i nikada nije prestao", dodao je. Lidel definitivno izgleda spremno za povratak u kavez.

Ortiz, za razliku od Lidela nikada zapravo nije ni ostavio MMA iza sebe. Njegova poslednja borba održana je ranije ove godine kada je pobedio Čaela Sonena. Četrdesetogodišnji borac pokušaće poslednji put da pobedi Lidela, koji ga je pobedio 2004. i 2006. godine u dva najveća meča.

Tito Ortiz i Čak Lidel nisu jedini pomalo ostareli borci koji i dalje žele da učestvuju u ovoj posebnoj i najbrutalnijoj borilačkoj disciplini, a nedavno je najavljeno da će se Fedor Emalianenko i Čael Sonen, stari po 41. godinu, susresti u ringu tokom oktobra meseca, u delu njihovog teškaškog Grand Prix takmičenja.

Emalianenko je stigao do ovog turnira putem neverovatne borbe i nokautiranjem bivšeg UFC šampiona, Franka Mira, u četrdeset i osmoj sekundi meča, prošlog aprila. Sonen je osvojio pravo učešća jednoglasnom odlukom zasnovanoj na pobedi protiv Kvintona "Rampage" Džeksona, takođe, svojevremenog UFC šampiona.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group