Crvena Zvezda osvojila turnir u Kraljevu


U sklopu priprema pred izazove u Evroligi i regionalnoj ABA ligi, crveno beli su osvojili turnir u Kraljevu...

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su internacionalni turnir „Mega Leks Kup“, koji je održan u Kraljevu, pošto su u finalnoj utakmici pobedili ekipu Mega Leksa, rezultatom 79:69. U pravom sportskom ambijentu, viđena je prava borba dva kvalitetna sastava. Pred preko 2.500 gledalaca, uglavnom navijača Crvene Zvezde, najefikasniji u timu Dejana Radonjića bili su nova pojačanja kluba, Rajan Tompson sa 17 i Sofoklis Skorcanitis sa 15 poena. Nema sumnje da će Zvezda imati veliku podršku u krilnom košarkašu, koji je pokazao zavisno umeće i talenat.

Stameni Grčki centar, proglašen je i za najboljeg igrača turnira, dok je trojef zasluženo pripao ekipi sa Malog Kalemegdana. U ekipi Mega Leksa Rade Zagorac je bio najefikasniji sa 16 poena.

Mega Leks je bolje počeo utakmicu i poveo sa 14:4, ali su crveno-beli sredinom prve deonice uhvatli pravi ritam i rezultatski priključak, da bi sredinom druge deonice zahvaljujući dobrim epizodama Tompsona i Skorcanitisa došli do devet poena prednosti.

U drugom poluvremenu, crveno-beli su nastavili sa dobrom igrom, stigli i do maksimalne prednosti od poena 13, ali ekipa Mega Leksa nije odustajala. Izabranici Dejana Milojevića su u posledjoj četvrtini, prišli na samo poen minusa, ali je koševima Skorcanitisa i Mitrovića, Crvena zvezda ušla u mirnu završnicu i stigla do nove, pete uzastopne, pobede na pripremama.

Mega Leks – Crvena zvezda Telekom: 69:79 (20:23, 12:18, 22:20, 15:18)

Mega Leks: Simić, Đoković, Jaramaz 6, Veljković, Ivanović 7, Pavlović 1, Luvavu 10, Kaba 4, Zagorac 16, Simeunović 2, Nikolić 8, Janković 15.

Crvena zvezda Telekom: Rebić 5, Dangubić 7, Mitrović 12, Lazić 10, Jović, Skorcanitis 16, Apić, Tejić 2, Nastić 6, Simanić, Davidovac, Gudurić 4, Tompson 17.

Do početka prvenstva, Zvezdu očekuje evroligaški turnir u Zadru, gde će na najbolji način videti kakvi su realni dometi tima u predstojećoj sezoni. Takođe, treba očekivati da će ekipa delovati još ozbiljnije, kada se priključe Majk Cirbes, Jaka Blažič i izraelski plej, Gal Mekel.

Izvor: KK Crvena Zvezda

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group