FIFA zabranjuje lepe devojke

Pa, ova vest se na internetu pojavila juče, na petak trinaesti, tako da sada svakako imamo malo više sujeverja…

Servisi koji prenose mečeve Svetskog kupa 2018 koji se trenutno održava u Moskvi, dobili su direktno naređenje da odmah moraju prestati sa zumiranjem na lepe devojke koje su u publici tokom mečeva, kako kaže Frederiko Adieki iz Fife.

Prema njegovim rečima, svetsko fudbalsko telo mora da se pridruži borbi protiv seksizma na Svetskom kupu. “Uradili smo to sa pojedinačnim servisima, uradili smo to sa našim domaćim servisima”, rekao je on, obećavajući da će se Fifa boriti protiv stvari koje su jednostavno pogrešne.

Inače, tokom ovog svetskog kupa, fotografska agencija Getty Images objavila je celu galeriju “najvrelijih fanova Svetskog kupa”, u kojoj su se našle samo mlade i privlačne žene. Naravno, galerija je ubrzo potom uklonjena, a iz Getty Images su potekle reči da je to bila užasna greška u razmišljanju i da će interna istraga biti sprovedena. S obzirom na to da se njihove slike prodaju i nisu besplatne, pitamo se kako je moglo doći do takve greške, a da ona prođe neprimećeno.

Mi ipak mislimo da lepe devojke koje se povremeno pojavljuju na ekranu nemaju ništa protiv toga, jer se nalaze u publici i možda čak i žele da ih kamera snimi. Neke od njih čak, ako se malo prisetite, dale su sve od sebe kako bi privukle pažnju kamera, a nijedna se nije sklanjala i skrivala od kamera kada je primetila da je neko snima.

Ovo nam deluje previše slično feminističkim lobijima koji su nam prethodno oduzeli mogućnost uživanja u privlačnim hostesama na automobilskim sajmovima i pol devojkama na auto-moto trkama. Naravno, ni u kom slučaju ne želimo da podržimo nepoštovanje niti ženskog niti muškog pola, bilo kod navijača ili navijačica, ali mislimo da stvari polako ali sigurno kreću stranputicom, sa koje povratka neće biti. Šta vi mislite?

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group