Finale pre finala: Gvardiola napada svoj Nou Kamp

Fudbaleri Barselone i Bajerna sastaju se u meču polufinala LŠ, koji mnogi nazivaju finalom pre finala, a utakmica je takođe u znaku povratka Pepa Gvardiole na Nou Kamp…

Gvardiola je, pre nego što je postao trener nemačkog prvaka, sa Barsom osvojio 14 trofeja – uključujući i 2 pehara Lige šampiona. Samo njemu je poznato kakvu unutrašnju bitku vodi, a verovatno ni sam ne zna kako će se tačno osećati kada izađe pred 100 hiljada navijača kluba koji mu je u srcu celoga života – od prvih fudbalskih koraka kada je imao samo 12 godina do osvajanja svih mogućih pehara kao igrač i trener.

"Pep je uvek bio jedan od mojih idola, pored Mihaela Laudrupa. Utakmica u sredu će biti posebna za sve, jer uspomene ne blede. Biće ovo veoma zanimljiv dvomeč dva veoma jaka tima", naveo je jedan od najiskusnijih igrača katalonaca, Andres Inijesta.

Barselona se nada svom osmom finalu najelitnijeg fudbalskog takmičenja, koje je osvajala četiri puta, a na Bajern idu sa ogromnom podrškom navijača na Kamp Nou i ultra jakim južnoameričkim triom koji čine Mesi, Nejmar i Luis Suarez.

Dok se Barsa nalazi u izuzetnoj formi, Bajern ima velikih problema sa povredama nekoliko ključnih igrača – Roben je zbog povrede završio sezonu, a nastup Roberta Levandovskog je još uvek pod znakom pitanja – zbog izuzetne važnosti meča, on bi, uprkos prelomu vilice i potresu mozga, mogao da zaigra koristeći zaštitnu masku.

"Znamo što nas očekuje i spremni smo. Borićemo se do smrti ako treba. Mislim da su šanse 50-50. Barselona se nalazi u odličnoj formi, ali verujem u nas, iako neće biti lako zaustaviti Mesija, Suareza i Nejmara", rekao je Havi Martinez, povratnik u tim Bajerna nakon teške povrede.

Revanš je 12. maja na Alijans areni, a drugi revanš meč će se, nakon pobede Italijana rezultatom 2:1, odigrati između Real Madrida i Juventusa.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group