Fudbal: Poslednji voz za EP

Fudbaleri Srbije će večeras protiv Danske voditi odlučujuću bitku za put na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine...

Srbija večeras u Kopenhagenu mora pronaći način da ostane u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, međutim, to je lakše reći nego uraditi jer se Danci nalaze u velikoj prednosti – igraju pred domaćom publikom, drugi su u našoj grupi sa 6 bodova i pobedili su „orlove“ jesenas u Beogradu sa 3:1.

-Sigurno da je ovo jedan od presudnih mečeva i mi moramo da se nosimo s tim pritiskom. Obzira na to, mislim da ćemo biti dovoljno mirni da odigramo svih 90 minuta koncentrisano, da nemamo veliki strah od rezultata – rekao je Radovan Ćurčić.

-Ovo je kritičan period za sve reprezentacije na kraju sezone, ali dobro smo radili predhodnih 14 dana i nadam se da će se to videti. Danska funkcioniše kao da je reč o klubu, o sredini gde su igrači non-stop na okupu. Jako dobro se poznaju, imaju mnogo kvaliteta, ali mi moramo da pokušamo to da neutrališemo i dođemo do važnih bodova. – dodao je selektor.

Selektor Radovan Ćurčić sastavio je taktiku i tim, ali iz razumljivih razloga krije i jedno i drugo do poslednjeg trenutka, dok Holanđanin Bjorn Kujpers ne da znak za početak duela čiji će epilog označiti da li je “A” reprezentacija na stazi povratka, ili je skliznula niz onaj ambis na kojem visi od oktobra prošle godine.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group