Fudbaleri ne znaju da voze (VIDEO)

Poznati fudbaleri imaju taj luksuz da voze automobile koje požele, ali to ne znači da svi znaju dobro da voze...

Sigurni smo da ste čuli za nekoliko fudbalera i njihove vozačke pohode. Njihova ljubav prema automobilima je nekada toliko velika da automobili ponekad ne prežive. Naravno, ovakve stvari se mogu desiti svima, ali nije svejedno videti slupani automobil od 300.000 dolara.

Ovi sportisti znaju da loptu upute u svakom pravcu, ali kontrola za volanom im nije jača strana.

Dijego Maradona

Dijego Maradona je i tokom svoje karijere a i nakon nje spominjan u raznim kontekstima, često kontroverznim i veoma diskutabilnim za jednog sportistu njegovog kalibra. Nije zato nikakvo čudo što je i on među fudbalerima kojima je pošlo za rukom da potpuno unište svog ljubimca na četiri točka. Maradona je veče proveo u pabu na Kubi, a kada se veče završilo seo je u svoj džip i vozio – sve dok nije udario u turistički autobus. Na sreću, niko nije povređen a „Zlatni dečak“ vraćen je u hotel u kome je bio na odvikavanju od droge.

Ian Rajt

Ian Rajt napravio je na svom Ferariju više od 30.000 funti štete. Rajt je te 2004, iz nekog razloga isključio „automatsku kontrolu proklizavanja“ i, naravno, slupao se. Nakon svega legendarni golgeter Arsenala je izjavio: „Svaki vozač Ferarija zna da se igra sa đavolom kada isključi AKP. A kada se igrate sa đavolom treba da budete spremni da vas neko nagazi na prste.“

Mario Baloteli

Mario Baloteli stigao je iz Intera u Mančester siti, a nakon samo nekoliko nedelja boravka u novom gradu uspeo je da slupa svoj specijalno dizajnirani Audi R8 tako što se bukvalno zakucao u vozilo ispred sebe. Obojica vozača prošla su bez povreda što je jedina dobra stvar koja je proizašla iz ovoga.

Diter Haman

Diter Haman neće po lepom pamtiti noć veštica 2006. Nakon žurke na kojoj se očigledno veoma opustio, zakucao je svoj Porše Karera u ogradu blizu mančesterskog aerodroma. Legenda Liverpula odlučila je da pobegne sa mesta nesreće pa ga je policija pronašla nekoliko kilometara dalje kako džogira u punoj opremi za – večernji izlazak, a oko njega se širio miris alkohola. Na saslušanju je objasnio da je pio celo veče u lokalnom pabu, iako se ispostavilo da je pab zatvoren tri sata pre njegovog udesa. Vozačka dozvola mu je oduzeta na šest meseci.Četiri godine kasnije, pošto mu prethodno iskustvo vožnje u alkoholisanom stanju nije bilo dovoljno, Didi je ponovo dospeo u sličnu situaciju. Ovoga puta bez lupanja kola, ali je završio na sudu. Zaustavljen je zbog prebrze vožnje, a kada mu je policajac rekao da smatra da je previše pijan da bi vozio krenule su psovke i uvrede, što je okarakterisano kao napad na policajca. Vrhunac cele rasprave bio je odgovor na pitanje da li ima neke oštre predmete kod sebe. Haman je jednostavno rekao: „Da, imamo nož u kolima“. Rezultat – 12 meseci zabrane upravljanja automobilom i 1.990 funti kazne.

Karim Benzema

Karima Benzemu, proslava rođendana pre četiri godine koštala je mnogo skuplje nego što je planirao. U povratku sa proslave uspeo je da slupa svoj žuti Lamborđini i potpuno uništi prednju desnu stranu svog skupocenog automobila.

Niklas Bendtner

Niklas Bendtner vozi je svoj 150.000 funti vredan Aston Marin na putu ka stadionu, ali tamo nije stigao. Zakucao se u drvo, ali prošao je bez ogrebotine. A ni automobilu nije bog zna šta falilo.

Vejn Runi

Vejn Runi nije prošao tako dobro kao Bendtner, prosto zbog toga što nije imao samo jednu nezgodu. U potpunosti je uništio Aston Martina, Rendž Rovera kao i Eskaladu. Malo je zagrebao Lamborđinija. Šta mislite, da li mu daju da osigura automobile nakon svega ovoga?

Kristijano Ronaldo


Kristijano Ronaldo je još u vreme kada je igrao za mančester junajted  uništio je svoj Ferari u tunelu dok je išao na trening. Njegov tadašnji saigrač, Edvin Van Der Sar vozio je iza njega u trenutku nesreće, tako da Portugalac nije morao da brine za prevoz do Old Traforda. 

Arturo Vidal


Poslednja u nizu saobraćajki u kojima su učestvovali poznati fudbaleri je iz ove godine. Arturo Vidal je vozio u alkoholisanom stanju kada je u Santijagu u Čileu njegov Ferari najgore prošao.

Izvor: Sportklub

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group