Istorijski uspeh: Sevilja odbranila titulu Lige Evrope

Fudbaleri Sevilje su pokazali da su apsolutni vladari Lige Evrope, jer su pobedom nad Dnjeprom odbranili trofej i osvojili ga po rekordni četvrti put…

Sevilja je takođe izborila i plasman za Ligu šampiona, a po broju osvojenih titula u ovom takmičenju pretekli su Juventus, Inter i Liverpul, koji su do sada ovaj pehar uzimali po tri puta, ali  treba napomenuti i da je Dnjepar dokazao da se nije slučajno našao u finalu drugog po jačini evropskog takmičenja, jer je odigrao sjajnu utakmicu čiji je krajnji rezultat bio 3:2 u korist Španaca.

Junak Sevilje u Varšavi bio je dvostruki strelac Karlos Baka, koji je pobedonosni gol postigao u 73. minutu i kraj meča dočekao na klupi u suzama. Sevilja je u nokaut fazi do finala preskočila Borusiju Menhengladbah, Viljareal, Zenit i Fjorentinu, dok je Dnjepar redom eliminisao Olimpijakos, Ajaks, Briž i Napoli.

Publika u Varšavi mogla je da gleda zaista odlično finale i već u prvom poluvremenu pala su četiri pogotka. Najpre je Konopljanka fantastičnim udarcem omogućio Riku da se istakne, da bi Dnjepar u 44. minutu uspeo da se vrati u meč kada je kapiten Roten maestralno izveo slobodnjak i sa 22-23 metra prebacio loptu preko živog zida u levi ugao za 2:2.

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavku se igralo mnogo opreznije, kao da su i jedni i drugi čekali grešku protivnika. Pred kraj meča, pravo niotkuda Sevilja je povela sa 3:2 - lopta je srećno u karambolu došla do Vitola koji je izbacio Baku, a on je umakao Fedeckom i iskosa sa leve strane, iz prve pogodio suprotan ugao, i potom zbog proslave sa kolumbijskom zastavom ispred tribine sa navijačima dobio žuti karton.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group