Košarkaši Partizana gostuju u Atini


U sklopu priprema za nastupajuće prvenstvo, košarkaši Partizana će učestvovati na revijalnoj utakmici u prestonici Grčke...

Pored prestižnog turnira u Francuskoj, koji je došao nakon poziva francuskog reprezentativca Toni Parkera, Partizan će imati još jednu jaku proveru. Naime, u septembru će se odigrati revijalna utakmica košarkaša Panatenikosa i Partizana u čast velikana, koji su imali prilike da oblače zeleni dres.

U pitanju je velika čast, koja će svakako doprineti podizanju forme i kvaliteta tima pred početak naporne sezone. Podsetimo, Partizan je, usled velikih finansijskih problema, odustao od ovogodišnjeg učešća u Evrokupu i veliko je pitanje koliko će kvalitetan sastav uspeti da formira. Jake prijateljske utakmice su prilika da se trener Partizana, Duško Vujošević, uveri u trenutne mogućnosti svog podmlađenog sastava.

Revijalni spektakl, biće održan 23. septembra u OAKA areni, uz prisustvo velikog broja svetskih košarkaških zvezda. Partizan i Panatenikos vežu brojne velike utakmice i igrači, pa je tako i aktuelni trener „zelenih“ Aleksandar Saša Đorđević, legendarni igrač Partizana. Takođe, ovog leta, klub su pojačali Aleksandar Pavlović i Miroslav Raduljica, nekadašnji igrači beogradskog kluba.

Dovoljno je napomenuti samo imena Željka Obradovića, Nikole Pekovića, Dušana Kecmana, Milenka Tepića, Miloša Vujanića i brojnih drugih, da se stekne slika o vezi i prijateljstvu dva kluba. Najavljeno je gostovanje i Dejana Bodiroge, igrača koji je uvek rado viđen gost u Atini. Iako veliki rivali na terenu, klubovi su na pravi način pokazali šta znači sportski duh i uvažavanje protivnika.

Nakon prijateljske utakmice, beogradski crno beli će se uputiti u Francusku, u Monpelje, na tradicionalni turnir, koji se održava 25. i 26. septembra.

K.Č. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group