Košarkašice uspešne na startu Eurobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela takmičenje sa Eurobasketu, pošto je u prvom kolu C grupe savladala selekciju Letonije sa 76:60...

Izabranice selektora Marine Maljković uspešno su otvorile šampionat, u petak odmaraju, a onda ih dan za danom očekuju utakmice protiv Hrvatske, Velike Britanije i Rusije.

Srbija je jedan od favorita za visok plasman na šampionatu u Mađarskoj i Rumuniji, pošto su na prošlom EP bile četvrte, dugo su na okupu i pojačane su povratnicom Sonjom Petrović i Danijel Pejdž. Srpska Amerikanka je od prvog dana pokazala da se odlično uklopila, odmah je počela da uči srpski jezik, a da joj odlično ide pokazala je glasnim pevanjem himne "Bože pravde".

Naše košarkašice su otpor borbenih Letonki slomile odličnom igrom i serijom od 11:0 u trećoj četvrtini. Najbolje su bile Sonja Petrović sa 19 i Jelena Milovanović sa 15 poena, dvocifrena je bila i Pejdž sa 10, dok su po osam dodale Dajana Butulija i sestre Ana i Milica Dabović, a sa po šest skokova su se istakle Tamara Radočaj i Butulija. Jedina dvocifrena u poraženom taboru bila je Jekabsone sa 11.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group