Mladi fudbaleri remizirali sa Nemačkom

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije zaradila je bod na startu Evropskog prvenstva pošto je u derbiju grupe A remizirala sa selekcijom Nemačke rezultatom 1:1…

Naši omladinci (U21) su bili kvalitetniji protivnik, i to je bilo više nego očigledno. Filip Đuričić je doveo u vođstvo "orliće", ali su "panceri" iz prve prilike uspeli da postignu pogodak, a iako je došlo do isključenja Guntera u 69. minutu, Nemci su uspeli da sačuvaju rezultat i tako osvoje bod.

Selektor Srbije Mlade Dodić ima razloga za da bude zadovoljan jer je njegova ekipa odigrala sjajnu utakmicu i tokom većeg dela susreta bila bolja od uvek nezgodne Nemačke.  Srpska selekcija se nimalo nije uplašila jakog protivnika, naprotiv, diktirala je tempo u prvih pet minuta bez problema, samo je falio zaključni pas da bi se ugrozio gol Mark-Andrea Ter Štegena. Osećalo se da "orlići" imaju inicijativu, napade po bokovima i da može lako doći do gola - što se i desilo.

Slavoljub Srnić je između četiri igrača uspeo da prosledi loptu do Filipa Đuričića koji je u osmom minutu probacio kroz noge Ginteru i izašao sam na golmana Nemačke koji nije imao nikakvih šansi "1 na 1" da odbrani udarac fudbalera Sautemptona koji je bez problema pogodio levi donji ugao.

Srbija će u subotu igrati naredni meč u grupi A od 18 časova protiv domaćina prvenstva Evrope, Češke koja je u prvom kolu izgubila od Danaca rezultatom 1:2 iako je vodila na poluvremenu.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group