Momak koji kroti talase - Kai Leni

Surfovanje s veslom, skraćeno SUP (Stand Up Paddle) je jedan od najpopularnijih sportova koji su u neverovatnom usponu. Jedan momak uspeva da utiša vodu, vetar i talase još od detinjstva i zove se Kai Leni.

Razlog popularnosti ovog sporta verovatno leži i u tome što se mnogo lakše savladava nego ostali sportovi na vodi, i svako za samo pola sata učenja, može krenuti u osvajanje vodenih površina bilo da se radi o reci, jezeru ili moru.

Ovaj sport poboljšaće vašu ravnotežu, izdržljivost, i pomoći će vam da budete i ostanete u fit formi. Odlična je zamena za surf, ali i jedrenje na dasci, pogotovo za one koji nikada nisu jedrili, jer ova vrsta pokretljivosti jača dubinsku muskulaturu i neprekidno vas održava u formi.

Jedan dvadesetpetogodišnjak definitivno je učinio mnogo za popularnost ovog sporta, a  njegovo ime je Kai Leni i sedmostruki je šampion u SUP-u koji je inače izmišljen na Havajima gde je Kai rođen i odrastao. I ne samo to, Kai se bavi surfingom i kajtsurfingom.

Kai, znači “okean” na havajskom jeziku, a ovaj momak rođen na ostrvu Maui 1992. godine odrastao je uz ogromne Jaws i Hookipa talase. Ime kao da mu je odredilo sudbinu. Pre nego što je napunio svega 4 godine, Kai je već umeo da stoji na dasci za surf, a u uzrastu od 6 godina je već surfovao. Sa 7 godina je otpočeo sa stojećim surfovanjem s veslom, dok je u 9-toj godini života naučio i kajtsurfing. Sa 22 godine već je bio šestostruki šampion u stojećem surfu s veslom (SUP). Kai uspeva ono što ne polazi mnogima za rukom, a to je da surfuje gotovo monstruoznim talasima, demonstrirajući neverovatan talenat. Zbog toga ni ne čudi podatak da njegove impresivne veštine privlače mnogobrojne sponzore pa je ovaj 25-godišnjak ambasador TAG Heuer brenda kao i Red Bulla.

Kai je u karijeri imao impresivne mentore poput legende vindsurfinga Robi Nejša i  veterane velikih talasa Ler Hamiltona i Dejv Kalamu koji su bili neki od najdinamičnijih učitelja. Postigao je izvanredne rezultate mnogo puta na svetskom šampionatu u  Molokai 2 Oahu uspevajući da lako savlada putanju od skoro 52km.

Pa ipak, bez obzira na sve ostaje jednostavan i skroman. “Svi moji sportovi su vezani za vodu”, kaže Kai. “Moja omiljena stvar na svetu je vožnja talasima, i sve dok sam na talasima ja sam srećan.”

Kai je jedina osoba koja koja je uspela da u jednom danu učestvuje u 4 različite discipline - surfing, SUP, vindsurfing i kajtsurfing. Kao takav, on je oličenje TAG Heuer slogana # DontCrackUnderPressure.

Proteklog vikenda sa TAG Heuer ekipom uživao je u svojim omiljenim sportskim veštinama u jedinstvenom okruženju i uslovima na nadmorskoj visini od preko 3000 metara, u Švajcarskoj. Tako je pravio vratolomije u vindsurfingu na jezeru Lac de Mauvoisin kao i kajtsurfingu na jezeru Riffelsee dok je u pozadini kao najlepša scenografija stajao Matterhorn vrh.

U društvu članova Montreux Stand Up Paddle kluba, učestvovao je u trci u stojećem surfovanju s veslom od Villeneuve pa do Château de Chillon. Bila je ovo jedinstvena avantura,  a fotografije govore više od reči.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group