Najsramotniji potez u istoriji moto trka

Trkač, Romano Fenati, stisnuo je svom rivalu kočnicu kako bi ga pretekao...

Iako se najveća trkačka dešavanja odigravaju u najvišoj, Moto GP klasi, fanovi Moto2 šampionata imali su šta da vide. Na trkalištu u San Marinu, desilo se nešto što niko do sada nije video i mnogi su ostali u šoku posle onoga šta je učinio mladi vozač Fenati.

Fenati je tokom trke imao žestoku borbu sa njegovim rivalom, Stefanom Manzijem, koji se opasno borio da zadrži svoju predsnost nad njim. Fenati je zbog toga bio žestoko isfrustriran, pa je na jednom pravcu odlučio da se osveti Manziju i da ga pretekne.

Kako mu se približavao, Fenati je svojom levom rukom, pritisnuo kočnicu Manziju i tako ga usporio i umalo oborio, čime je rizikovao da ga ozbiljno povredi. Na svu sreću, Stefano je ostao nepovređen, ali je bio vidno iznerviran i šokiran.

Fenati je zbog svog ponašanja dobio diskvalifikaciju, kao i zabranu da učestvuje na sledeće dve Grand Prix trke, mada mnogi smatraju da je to blaga kazna za ono šta je uradio.

Kolin Edvards, bivši trkač MotoGP šamionata rekao je „Ovo je bio neverovatan potez.Sada bi trebalo da spakuje svoje kofere i da se ne pojavljuje do sledeće sezone“, smatravši da je Fenati ugrozio život svog rivala i da nije razmišljao o posledicama,što automatski znači da on ne zaslužuje da se nađe na trkalištu.

Mnogi dele Edvardsovo mišljenje i strogo osuđuju mladog Fenatija, a ostaje nam da vidimo šta će on reći i kakvu će izjavu dati povodom svog ponašanja.

Pogledajte šta se tačno desilo:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group