Novak počistio Čilića za finale!

Novak Đoković je naprosto počistio svog protivnika iz Hrvatske i vrlo ubedljivo se plasirao u finale US Opena...

Iako nije delovao naročito ubedljivo do ovo meča, Novak je ipak pokazao zbog čega je najbolji teniser današnjice. Uspeo je da savladao indisponiranog Marina Čilića, rezultatom 3:0. Na oduševljenje publike, viđena je vrlo ubedljiva i atraktivna igra mladog Srbina. Novak u nedelju igra svoje šesto finale na US Openu.

Neverovatno ali istinito, za samo 85 minuta igre, Čilić je završio svoje učešće na američkom turniru. Mnogi su očekivali da će aktuelni šampion US Opena pružiti znatno veći otpor Novak, ali se to na kraju nije desilo.

Novak Đoković uspeo je da savlada proslavljenog hrvatskog tenisera, Marina Čilića, u polufinalu US Opena rezultatom 3:0 (6:0, 6:1, 6:2). U finalu prestižnog turnira ga čeka pobednik meča Rodžer Federer - Sten Vavrinka. Novak je prosto "počistio" Marina Čilića, 14. put u karijeri, za četvrto grend slem finale ove sezone. Zaista sjajna vest nam stiže “preko bare”. Hrvatski teniser nije pružio nikakav otpor u ovom meču, a Novak je ekspresno završio prvi set za 25 minuta, a Marin Čilić je ukupno osvojio tri poena za tih šest gemova.

Posle velike borbe i sedam uzastopnih gemova, konačno se "upisao" i Čilić, ali uzalud. Novak je potom vezao još sedam uzastopnih dobijenih gemova i drugi set dobio 6:1, samo četiri minuta više od trajanja prvog seta. Marin je u tim trenutcima delovao totalno indisponirano i nemotivisano.

Treći set je konačno doneo neko uzbuđenje. Prvo je Čilić vezao as, viner i dve Novakove greške i došao do gema, a potom je napravio i brejk u narednom gemu. Publika se u tim trenutcima ponadala da je možda u pitanju veliki preokret Hrvata i da će do kraja gledati polufinale kakvom se nadala. Ipak, to je bio samo jednokratni bljesak, pošto je Novak ponovo zablistao u narednom gemu, a tako i do kraja meča. Treba istaći da Hrvatu nikako nije funkcionisao drugi servis, osvojio je samo osam poena na svoj drugi servis, a konstantno je grešio i iz forhenda  - ukupno je napravio 37 neiznuđenih grešaka. U takvoj situaciji nemate šta da tražite protiv najboljeg tenisera sveta. Od 14 međusobnih mečeva, Novak je slavio u svih 14!

Ipak, Novak je na kraju meča pokazao kakav je gospodin i stao u odbranu Čilića. Hvalio ga je jer je uprkos povredi zgloba danas pokušao da bude dostojan rival i nije odustao. Kada su izvučeni parovi US Opena pretpostavljalo se da će Novak u poslednjem koraku do finala morati da savlada Keija Nišikorija, ali mu je umesto Japanca na tom putu sudbina dodelila Marina Čilića, prošlogodišnjeg šampiona.

Novak je gotovo idealno počeo ovosezonski US Open, ali je u poslednja dva meča pokvario generalni utisak – koji je bio vrlo dobar, i kojim je skinuo pritisak "loše igre" koja ga je pratila u Kanadi i Sinsinatiju.

Pobednika ovog meča čeka bolji iz švajcarskog okršaja Stena Vavrinke i Rodžera Federera.

Nema sumnje da nas očekuje vrhunsko finale i odličan meč, ko god bio sa druge strane mreže. Međutim, Novak je već nagovestio da je potpuno spreman za još jedan trofej u karijeri i da je sa pravom proglašen za prvog nosioca turnira.

Foto: Beta

Č.K.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group