Novi šok za Partizan!

Košarkaški klub Partizan, u poslednje vreme se suočava sa zaista velikim finansijskim problemima...

Iako je javnost u velikoj meri upoznata sa problemima koji muče mušku sekciju, nekako u senci su ostali finansijski problemi crno belih dama. Izgleda da je došlo do momenta, kada nisu u stanju samostalno da podmiruju sopstvene obaveze. Usled toga, čelnici kluba su bili prinuđeni da povuku radikalne poteze. Naime, ženski košarkaški klub Partizan, otkazao je učešće u domaćem takmičenju i aktuelnoj ženskoj regionalnoj ligi zbog nagomilanih finansijskih problema. Javnost je ostala zatečena ovakvim radikalnim potezom, posebno ako se zna da je u pitanju jedna od najuspešnijih košarkaških sekcija u poslednje vreme. Ostaje da se vidi da li je u pitanju raskid saradnje sa sponzorima ili nagomilani dugovi iz prethodnih sezona. Partizan svakako nije zaslužio ovakav status, kao jedan od vodećih sportskih kolektiva u Srbiji.

Ova odluka preneta je u saopštenju regionalne lige, na zvaničnom sajtu.

"ŽKK Partizan je na svojoj redovnoj Skupštini doneo odluku da u sezoni 2015/16. ne učestvuje NI U JEDNOM TAKMIČENJU sa svojom seniorskom ekipom zbog teške materijalne situacije u kojoj se našao. Zato je i otkazao učešće u MŽRKL".

Zvaničnog saopštenja iz kluba još uvek nema i ovim povodom čelnici Partizana su odbili da daju izjave dok ne bude slika mnogo jasnija.

Partizan je trebalo da igra u grupi B zajedno sa ekipama Celja, Budućnosti, Čelika, Kvarnera i Trešnjevke.

U grupi A takmičiće se Radivoj Korać, Badel, Medvešćak, Triglav, Grosuplje i Plej of Hepi (Play off Happy).

Bord lige odlučiće koja će ekipa popuniti grupu A. Ostaje da se vidi da li će upražnjeno mesto srpskog kluba popuniti drugi klub iz Srbije, ili će biti donešena drugačija odluka. Jedno je sigurno, ovo je težak udarac za Partizan i našu košarku. 

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group