Otkriveni planovi za modularni stadion u Kataru

Otkriveni su planovi za modularni, rasklopivi stadion, koji će biti izgrađen na vreme, za svetski fudbalski kup koji će se 2022.godine održati u Kataru…

Ovaj projekat predstavljen je od strane višeg odbora za isporuku i nasleđe, odnosno organizacije koja je odgovorna za infrastrukturu ovog događaja. Ovo je inače sedmi stadion ovog turnira koji je predstavljen. Sama arena će biti izgrađena upotrebom modularnih blokova, uključujući i brodske kontejnere, pri čemu će se svaki sastojati od sklopivih sedišta, štandova sa grickalicama, toaletima i drugim osnovnim delovima svakog stadiona. Ovaj dizajn će takođe imati mogućnost rasklapanja i ponovnog sastavljanja na drugom mestu, a može se takođe transformisati i u višestruke manje prostore.

Njegov dizajn nastao je kao delo Fenwich Iribarren Architects studija, a ponudiće dovoljno mesta za 40.000 gledalaca. Nalaziće se na prostoru nadomak vode u Dohi, prestonici ove bliskoistočne zemlje. “Inovacija je oduvek bila centralni deo svih naših planova, a posebno za kreiranje FIFA svetskog kupa koji je od velikog značaja za Katar i njegovo nasleđe, ali i za čitav svet. Nema boljeg primera od dizajna Ras Abu Aboud stadiona”, rekli su iz SC organizacije. “Prostor će ponuditi savršeno nasleđe, jer se može ponovo sastaviti na nekoj drugoj lokaciji u svojoj celosti ili biti pretvoren u nekoliko manjih sportskih i kulturnih prostora”.

Trenutno nazvana Ras Abu Aboud Stadium, ova arena modularnog dizajna za svoju konstrukciju zahteva manju količinu materijala, samim tim stvara manje otpada i ima manji uticaj na našu planetu. Pored toga, prostor stadiona će imati pogled na važna obeležja Dohe, promenadu pored vode i zapadni deo luke. Izgradnja ovog stadiona je već otpočela, a očekuje se da će biti kompletiran 2020.godine, dve godine pre početka čuvenog fudbalskog takmičenja.

Moj Enterijer

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group