ROLAN GAROS: Serena uz preokret do finala

Prva teniserka sveta Serena Vilijams, bila je u očajnoj situaciji u polufinalu Rolan Garosa, pošto je od švajcarkinje Time Bačinski gubila sa 1:0 u setovima i 3:2 u gemovima uz brejk prednosti, ali je Amerikanka dodala gas i uspela da iz meča izađe kao pobednica. 4:6, 6:3, 6:0...

Verovatno se i sama Bačinski pitala šta radi u polufinalu Rolan Garosa, a pobeda nad Serenom mogla je da bude senzacija godine - ili čak decenije. Švajcarkinja je redom bila bolja od Aruabarene, Smitkove, Kiz, Kvitove i Van Ujtvank, što govori da se taj deo žreba potpuno otvorio za iznenađenja.

Da nije skroz nezasluženo došla među četiri najbolje, govori prvi set u koje je uspela da napravi brejk protiv Vilijams u petom gemu, te sačuva prednost sve do kraja deonice, pa su svi prisutni bili više nego šokirani i tihi na glavnom terenu Otvorenog prvenstva Francuske.

Nastavila se dobra igra Bačinski koja je ponovo oduzela servis protivnici u petom gemu, ali je onda naglo popustila i izgubila četiri gema u nizu za poravnanje u setovima. Jasno je bilo da je Vilijams u prevelikoj psihičkoj prednosti, što se dokazalo i u setu koji je dobila sa nulom, bez prevelike muke, tako da će za titulu na Rolan Garosu igrati protiv Lusi Šadarove koja je bila bolja od naše Ane Ivanović. 

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group